Grad

U drugoj polovini godine planirano nekoliko investicija u komunalnoj oblasti

zrenjanin
Najavljena i rekonstrukcija Trga dr Zorana Đinđića

U drugoj polovini godine, u Zrenjaninu se planira nekoliko investicija u komunalnoj oblasti. Razloga za radovanje imaće i stanovnici Mesne zajednice „Bolnica – Berbersko“.

 

– U naselju Putnikovo planirana je izgradnja novog vrtića – kaže gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. – U Mesnoj zajednici „Bolnica – Berbersko“ postoji problem sa organizovanim smeštajem mališana i konačno ove godine počećemo sa izgradnjom vrtića. Takođe, planirana je kompletna rekonstrukcija Trga dr Zorana Đinđića. Ovaj trg je zapušten, a veliki problem predstavlja atmosferska kanalizacija, što će biti rešeno ove godine, istakao je Janjić.

 

Zajedno sa Pokrajinskom vladom radiće se velika rekonstrukcija gradskog stadiona, kao i neki poslovi na putnoj infrastrukturi.

 

– Posle više decenija, nastavićemo radove na gasifikaciji sela – ističe Janjić. – Veliki broj sela nije gasifikovan i krajem ove godine počećemo sa radovima, zahvaljujući odličnoj saradnji sa „Srbijagasom“ i njihovim izvođačima. Naše je da pripremimo dokumentaciju i da budemo logistička podrška. Prema informacijama koje imamo, priključak za građane trebalo bi da bude po vrlo prihvatljivoj ceni, a predviđena gasifikacija da bude završena u toku 2019. i u prvoj polovini 2020. godine, naglasio je Janjić.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Lepo, lepo gospodo ali(uvek postoji bar jedno ALI) da li je neko nekad spomenuo trotoar na žitnom trgu.Trotoar na žitnom trgu nije popravljan( da ne kažem , doveden u pristojno stanje) čak ni onda kad je od njega napravljen parking(od kojeg uzgred budi rečeno grad uzima pare) a i on je došao u takvo stanje da i njemu treba generalna popravka.Trotoar „ispod“ bivšeg Tekstila je baš u žalosnom stanju i to već dugo.Rupe zatrpane šljunkom.Pa zatim ploče ipred kladionice pa prema pešačkom se sve drmaju( klamću) pa kad je kišovito probajte da prođete tuda.(čini mi se da te ploče stoje tu više od pedeset godina).Toliki trg a ni jedne klupe.Gradska gospodo, bio bi red da se i ovaj trg uredi kako dolikuje.

  • Kako će lepo deca na Putnikovu da udišu predivna isparenja iz obližnjih proizvodnih pogona…milina jedna…

sinovoz
FAM