Grad Vesti Zrenjanin

Turistička organizacija Grada Zrenjanina sumirala rezultate u ovoj godini

turistička organizacija grada zrenjanina
Foto: Turistička organizacija Grada Zrenjanina

Turistička organizacija Grada Zrenjanina uspešno je realizovala sve planove i projekte u 2019. godini, koja se može oceniti kao izuzetna u ekspanziji turizma.

 

– Zahvaljujući većem angažovanju i uvođenju inovacija u poslednjih nekoliko godina, Turistička organizacija je uspela da realizuje mnogo toga. Godina na izmaku bila je izuzetna. O tome svedoče i dobijene nagrade, među kojima su „Brend ambasador u turizmu zapadnog Balkana“ u Vrnjačkoj Banji, pa nagrada za suvenir, na Sajmu seoskog turizma na Goliji, kao i nagrada Novosadskog sajma za doprinos razvoju zrenjaninskog turizma – kaže direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Za svakog je bilo po nešto, ističe Ljubotina. On podseća na uspešno realizovane manifestacije, kao što su „Najbolje vino Banata“, „Kobasicijada“ u Belom Blatu, „Pčela fest“ u Melencima, osmomartovski i uskršnji bazari, „Zdravlja iz košnice“ u Lazarevu… Tu su i prvomajski uranci na motelu Šumica i izletištu Tisa, pa „Uskršnje jaje“, „Banatska bajka“, „Buđenje proleća“, „Banatske vredne ruke“, „Korzo fest“, „Leto na Peskari“, besplatna obuka i vožnja skutera „Moto džet akva bajk“… I, naravno, krunska manifestacija „Dani piva“, sa obiljem sadržaja i programa za sve uzraste i ukuse.

 

turistička organizacija grada zrenjanina
Predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma (Foto: Turistička organizacija Grada Zrenjanina)

 

U planu dalji razvoj biciklističkog, nautičkog i vinskog turizma

 

– Ostvarena je i saradnja sa institucijama Temišvara. Zahvaljujući tome odrađena je promocija grada i manifestacije „Dani piva“. To je doprinelo da u vreme manifestacije bude više od pet hiljada prelazaka iz Rumunije ka Srbiji. Naš grad promovisan je i u Herceg Novom, a poseta je uzvraćena nastupom mažoretkinja. Naša turistička ponuda grada privukla je značajan broj posetilaca na međunarodnim sajmovima turizma u Beogradu i Novom Sadu, u Nišu, na „Beogradskom manifestu“, „Vinofestu“ u Vršcu, Međunarodnoj konferenciji u Vrnjačkoj Banji i u Mostaru – naglašava Ljubotina.

 

On podseća i na aktivnosti Turističko informativnog centra, koji je posebna jedinica Turističke organizacije i koji se nalazi u centru Zrenjanina, na Trgu slobode. U njemu se mogu dobiti sve informacije o sadržajima i smeštajnim kapacitetima i nabaviti originalni suveniri.

 

Čelnik zrenjaninske Turističke organizacije kao bitne stavke navodi dalji razvoj biciklističkog, nautičkog i vinskog turizma, koji su u ekspanziji.

 

– Najveće čvorište rečnih vodotokova i kanala i prelepa priroda i atari pogodni su kako za turiste, tako i za ribolovce i lovce. Tu je i bogata gastronomska ponuda tradicionalnih specijaliteta domaće kuhinje, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – ističe Ljubotina.

 

turistička organizacija grada zrenjanina
Leto na Peskari (Foto: Turistička organizacija Grada Zrenjanina)

 

Među novim adutima zrenjaninskog turizma su i Muzej piva, koji se nalazi na obali Begeja, gde se nalazi stalna postavka.

 

– Kompletno ostvarenje projekta Muzeja piva nas očekuje u narednom periodu. U planu je i izgradnja mikronaselja u Kleku, namenjenog biciklistima, koje je u sklopu aktivnosti udruženja „Eurovelopark Banat“. Radi se i na turističkoj signalizaciji i uređenju kompleksa Dunđerskih. U turističku ponudu, naime, uvrštene su i značajne građevine i institucije kulture, kao i verski objekti. Čekamo turiste, prateći nove trendove na turističkom tržištu i vodeći računa o kvaliteta usluga kod svih činilaca iz oblasti turizma – zaključuje Ljubotina.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • –“ Zahvaljujući većem angažovanju i uvođenju inovacija u poslednjih nekoliko godina, Turistička organizacija je uspela da realizuje mnogo toga“.
  TO, „MNOGO TOGA“, JE L’ TO „OVOLIKO“, ILI „OVOLIKO“, BLAGO NAMA!!!???
  TA, MORA BITI „OVOLIKO“, ZAR NE, ZNAMO!!!???
  A, KOL’KO TO NAS KOŠTA, MOŽE LI SE ZNATI!!!???
  PRE VIŠE OD 100 GODINA, MOGLI SMO POSLATI RAZGLEDNICE, I TO U BOJI, SVAKOG NAŠEG MESTA!!!
  SADA NEMA NI JEDNE-IZGLEDA JAKO KOMPLIKOVANO, ZA NAŠE TUR. POSLENIKE!!!???
  POZDRAV IZ ELEMIRA!

sinovoz