Grad Vesti Zrenjanin

Traži se projektant: U planu rekonstrukcija pruge Pančevo – Zrenjanin – Subotica

rekonstrukcija pruge

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za izradu idejnog projekta za rekonstrukciju pruge Pančevo Glavna – Zrenjanin – Banatsko Miloševo – Senta – Subotica.

 

Na ovoj pruzi predviđena je kompletna rekonstrukcija i elektrifikacija, kao i povećanje brzine do 120 kilometara na sat.

 

Na pruzi, koju čine deonice Pančevo Glavna – Zrenjanin – Banatsko Miloševo, dužine 126,18 kilometara, i Banatsko Miloševo – Senta – Subotica, dužine 73,58 kilometara, najveća brzina se kreće od 30 do 60 kilometara na sat, odnosno 80 za dizel motorne garniture.

 

PROČITAJTE JOŠ: Snimci od kojih ćete se naježiti: Pogledajte kako ovaj objekat izgleda iznutra (Video)

 

Pruge na ovom pravcu su jednokolosečne i neelektrificirane. Puštene su u javni saobraćaj u periodu od 1883. do 1896. godine.

 

Na delu pruge Pančevo Glavna – Banatsko Miloševo projektom će biti obuhvaćene stanice Jabuka, Kačarevo, Crepaja, Debeljača, Kovačica, Uzdin, Tomaševac, Lukićevo, Zrenjanin fabrika, Zrenjanin, Elemir, Zrenjanin teretna, Melenci, Kumane, Novi Bečej i Banatsko Miloševo. Obuhvaćeni su i ukrsnica i stajalište, kao i rasputnica u Orlovatu.

 

Planirani radovi podrazumevaju građevinsku rekonstrukciju postojeće jednokolosečne pruge (otvorena pruga, stanični koloseci, stajališta, putni prelazi, mostovi, propusti, drenaže), izgradnju stabilnih postrojenja električne vuče i elektroenergetskih postrojenja, modernizaciju sistema osiguranja i telekomunikacija pruge i službenih mesta.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Projektom bi trebalo da bude predviđena i izgradnja novih objekata za smeštaj teške motorne drezine, garaže sa dva koloseka, kanalom za pregled i popravku, kancelarijskim i magacinskim prostorom za održavanje u okviru železničke stanice Zrenjanin.

 

Rok za izradu idejnog projekta je 15 meseci od dana potpisivanja ugovora.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.