Grad

SVE PLAŽE PORED NAŠIH REKA

ZRENJANIN – Meteorolozi već za vikend najavljuju nove vrućine, a one su dušu dale za kupanje. Zrenjaninci mogu da biraju hoće li se osvežiti na Peskari ili na Gradskom bazenu, možda i na Tisi, ali se postavlja pitanje gde se kupaju žitelji okolnih mesta. Prava osoba za odgovor na to pitanje je Nikola Spaić, kapetan broda koji plovi ovdašnjim vodama.

brod-spaic

– Okruženi smo rekama i kanalima, a plaža ni od korova. Nekada je duž Begeja i kanala Dunav – Tisa – Dunav sve vrvelo od kupača, danas se može videti tek po koji – ističe Spaić u razgovoru za portal zrenjaninski.com.

U ovom trenutku, najuređeniju plažu ima Klek. Izbetoniran je ulaz u vodu, nasut je pesak, uređen mini kamp sa tušem. Sečanjci su uredili plažu kod Sečnja, a ima i nekih pokušaja u Jaši Tomiću.

– Kod Banatskog Despotovca sam video kupače i neke sojenice. Žitištani su, takođe, nešto napravili. Nažalost, nema plaža u Mihajlovu, ni u Itebeju, ni u Botošu, gde je nekad postojala i dobra čarda. Tvrdim da bi svako selo ili mesto koje izlazi na reku trebalo da ima plažu. I deca sa sela, iako ih je sve manje, moraju imati mesto za kupanje – navodi Spaić koji je, kako kaže, celo detinjstvo, sa svojim vršnjacima, proveo na kanalu, a to je nešto što se ne zaboravlja.

On smatra da pravljenje male plaže nije skupo i napominje da je kvalitet vode solidan i u Tamišu, i na kanalu DTD, i u Begeju.

– Ove godine je bilo samo jedno veće zagađenje iz Rumunije, ali voda teče i popravi se već posle nekoliko dana. Apelujem na nadležne da koriste reke, naprave plažu ili marinu u svakom selu, i da omoguće građanima da izađu na vodu, jer od toga nema ničeg lepšeg – zaključuje Spaić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • KAKO GRAD „UREĐUJE“ KUPALIŠTA ONIH 40% STANOVNIKA, KOJI NE ŽIVE U „NASELJENOM MESTU“ ZRENJANIN?
    1972.g. „NAFTA-GAS“, „SREDNJI BANAT“, kupio je i postavio 3 talpe, koje je pravilo brodogradilište „BEGEJ“, na „BABATOVU“! U ono vreme, bez premca-niko takve nije imao!
    Međutim, radost elemiraca i dr. kupača, kratko je trajala, jer je ondašnja Opština Zrenjanin, „našla kvaku“, da MZ Elemir, nije obezbedila SPASIOCE i odvukla ih, na drugu lokaciju, nizvodno od „žabaljskog mosta“, gde se i danas nalaze!
    Šta drugo, nego nebriga „za druge“, u ovom našem Gradu!!!

sinovoz
FAM