Grad Vesti Zrenjanin

Sud doneo mere da bi sprečio uništavanje dokumentacije u “Fabrici vode”

fabrika vode

Privredni sud u Zrenjaninu je doneo rešenje kojim se preduzeću „Fabrika vode“ određuje mera obezbeđenja radi sprečavanja promene njegovog imovinskog položaja, odnosno uništavanja poslovne dokumentacije.

 

Ovim rešenjem zabranjuje se isplata sa računa „Fabrike vode“, bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika. Takođe, zabranjuje se raspolaganje imovinom stečajnog dužnika, bez prethodne saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, kao i sprovođenje izvršenja prema dužniku, uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.

 

Ove mere obezbeđenja važe do okončanja prethodnog stečajnog postupka nad dužnikom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće “Sitaš transport” objavilo novi konkurs za posao

 

Podsetimo, sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov sredinom ovog meseca donela je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u zrenjaninskom preduzeću „Fabrika vode“.

 

Prvo ročište na kom će biti razmatrani razlozi za pokretanje stečaja zakazano je za 11. oktobar.

 

Zahtev za pokretanje stečaja 10. septembra je podnela Erste banka iz Novog Sada. Sud je odredio da Erste banka, kao predlagač, uplati predujam od pet miliona dinara za troškove vođenja stečajnog postupka.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Za privremenog stečajnog upravnika određen je Slobodan Sudarov iz Kikinde.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM