Grad Vesti Zrenjanin

“Srbijagas” potrošačima uz februarske račune šalje i posebno obaveštenje

srbijagas

Imajući u vidu da pregled unutrašnjih gasnih instalacija, prema zakonu, nije obaveza distributera, JP „Srbijagas“ će svojim kupcima, sa računima za utrošeni gas za februar, poslati i posebno obaveštenje.

 

Ovo obaveštenje predstavlja vid podsećanja i upozorenja potrošačima da je, zbog bezbednosti unutrašnjih gasnih instalacija, neophodno njihovo redovno održavanje. Za taj posao je neophodno angažovati stručna lica – servisere za pregled i kontrolu.

 

“Redovno vodite računa o kontroli i održavanju ispravnosti unutrašnje gasne instalacije od strane stručnog lica – servisera. Proveravajte povremeno sapunicom spojeve na vašoj unutrašnjoj gasnoj instalaciji. Prirodni gas koji koristite je odorisan (ima neprijatan miris). Ukoliko sumnjate na isticanje gasa na unutrašnjoj gasnoj instalaciji potrebno je pozvati ovlašćeno stručno lice, ili JP “Srbijagas”, ako je isticanje u kućnom merno-regulacionom setu”, navodi se u ovom obaveštenju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Završeno istraživanje: Najviše primedbi Zrenjaninci imaju na cenu grejanja

 

Serviser treba da zameni creva na gasnim uređajima atestiranim gibljivim crevima, ukoliko su ona koja trenutno imate neodgovarajuća ili im je prošao vek trajanja.

 

“Na gasnim pećima treba koristiti isključivo originalne atestirane cevi za odvod produkata sagorevanja. Ukoliko imate gasne uređaje priključene na dimnjak, obavezno angažujte ovlašćeno lice za čišćenje i pregled dimnjaka. Pregled dimnjaka se obavlja jednom godišnje, od strane dimničara. Nikako ne priključujte fasadne kombi bojlere na dimnjake, jer za to nisu predviđeni”, upozoravaju iz “Srbijagasa”.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Potrošači ne treba da koriste gasne uređaje koji nemaju termozaštitu (poput šporeta, rešoa itd). Strogo je zabranjeno prepravljati gasne instalacije bez prethodnog odobrenja i saglasnosti distributera gasa.

 

Zamenu gasnih trošila obavlja isključivo serviser, uz prisustvo lica iz JP „Srbijagas“. Takođe, servisirajte gasne aparate kod ovlašćenih servisera, kažu u ovom javnom preduzeću.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu

 

Podeli članak
sinovoz
FAM