Grad Vesti Zrenjanin

Sportski tereni namenjeni deci osvanuli u novom ruhu (Foto)

sportski tereni

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišli su danas rekonstruisane sportske terene u Osnovnoj školi „Svetozar Marković Toza“ u Elemiru i Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu. Ovi sportski tereni, kao i još tri na području Grada Zrenjanina, uređena su u okviru NIS-ovog projekta „Zajednici zajedno“.

 

U njihovu rekonstrukciju je uloženo ukupno 14 miliona dinara. Sportski tereni su opremljeni tartan podlogom, a namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta.

 

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez je ovom prilikom istakao da Grad Zrenjanin vodi računa o sportskoj infrastrukturi na celoj svojoj teritoriji. Kako je dodao, ona je preduslov za razvoj sporta.

 

– Zrenjanin je za Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinsku vladu jedan od najznačajnijih gradova kada je sport u pitanju. Ovo je sredina sa jednim od najvećih brojeva aktivnih sportskih društava i jedan od gradova sa najrazvijenijom sportskom infrastrukturom. Pokrajina je u prethodnom periodu imala značajna ulaganja u ovom gradu. Zahvaljujući tome, Zrenjanin može da organizuje najveće sportske manifestacije. I u tome ima punu podršku Pokrajine – kazao je Batez.

 

sportski tereni

 

Pročitajte još: U toku radovi na asfaltiranju ulice Đure Jakšića u Aradcu

 

On je naglasio da sekretarijat na čijem je čelu u svim segmentima ima izuzetnu saradnju sa zrenjaninskom lokalnom samoupravom. Kako je naveo, dokaz toga je i što će Pokrajina pružiti podršku Gradu Zrenjaninu za kandidaturu za Evropsku prestonicu sporta u 2021. godini.

 

– Još jednom bih se najiskrenije zahvalio gradonačelniku Čedomiru Janjiću i svim njegovim saradnicima na dosadašnjoj saradnji. Tu saradnju ćemo nastaviti i u narednom periodu – poručio je Batez.

 

sportski tereni

 

Značajna sredstva za razvoj sportske infrastrukture

 

Gradonačelnik Janjić je podsetio da je više puta isticao da se lokalna vlast trudi da grad Zrenjanin bude dobro opremljen i uređen, ali i 22 sela koja se nalaze na njegovoj teritoriji.

 

– Prethodnih godina uložili smo značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture u gradu i selima. Želimo da što više mladih vreme provodi na sportskim terenima, kako bismo razvijali sport u našoj sredini – istakao je Janjić.

 

sportski tereni

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki zahvalio se Gradu i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na ulaganjima u ovom selu.

 

– Izgradili smo odličan teren koji će moći da koristi više od četrdesetoro dece iz Elemira koja se bave košarkom. Radi se i na drugim infrastrukturnim poslovima, a ono što je značajno za meštane Elemira jeste da će narednih meseci biti nastavljena izgradnja kanalizacione mreže – najavio je Poučki.

 

Direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Marija Mioković je podsetila da je ovo najveća škola u srednjem Banatu i da ima 1200 učenika.

 

– Projekat rekonstrukcije celokupnog košarkaškog terena, koji je vredan 2,5 miliona dinara, za nas veoma znači. Postavljena je nova podloga i zamenjene su košarkaške table – precizirala je ona.

 

U delegaciji koja je danas obišla rekonstruisane terene bili su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura, Duško Radišić i Dragan Ćapin, kao i član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice Pero Pilipović.

 

sportski tereni

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.