Grad Vesti Zrenjanin

Skejt park u lošem stanju, krajnje je vreme da bude rekonstruisan (Foto)

skejt park

Skejt park, koji se nalazi nadomak Kristalne dvorane u Zrenjaninu, doživljava sudbinu mnogih objekata kojima, od kada su nastali, nije određen upravljač. To znači da se ne zna ko o njemu brine i ko je nadležan za njegovo održavanje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Može li neko ovome da stane na kraj: Bacaju smeće komšijama pod prozor

 

– Skejt park je donacija, odnosno, napravljen je iz projekta, ali za sve vreme koliko postoji, nije mu određen upravljač. Kako se nalazi na obodu naše ustanove, mi smo se na neki način brinuli o njemu. Pošto su rekviziti u parku već dotrajali i postoji opasnost od povređivanja prilikom njihovog korišćenja, bili smo prinuđeni da one koji su najopasniji uklonimo. Metalne delove smo uskladištili, a propale, trule drvene delove smo bacili. I rekviziti koji su preostali u parku nisu u dobrom stanju i pod hitno će nešto morati da se uradi – kaže za portal zrenjaninski.com direktor Javne ustanove „Sportski objekti“ Bojan Mijatov.

 

skejt park

 

Skejt park noću ima drugačije posetioce

 

Skejt park zauzima površinu od 800 kvadrata i ograđen je. To je velika površina samo za rekvizite skejt parka, pa je predlog da se na jednom delu postave koševi ili golovi… Takođe, trebalo bi prostor urediti i odrediti mu upravljača, što bi logično bili „Sportski objekti“.

 

– Mi smo poslali predloge nadležnima, jer smatramo da je teren površine 40 puta 20 metara  prevelik za skejt park. Trebalo bi nabaviti nove rekvizite, jer su ovi dotrajali i opasni. Smatramo da se prostor može bolje iskoristiti. Nadamo se da će se neko rešenje uskoro naći – ističe Mijatov.

 

Iako je teren ograđen, vrata se na skejt parku nikada nisu zaključavala jer, praktično, upravljač nije ni postojao. Preko dana u vožnji uživaju mladi, ali noću park ima drugačije posetioce.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Noću se tu i pije, a bude i drugih stvari, i zaista mislim da je krajnje vreme da se park rekonstruiše, dobije zvaničnog upravljača, samim tim i zaključava, redovno održava i počne da služi sportskim aktivnostima – naglašava Bojan Mijatov.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.