Grad Vesti Zrenjanin

Savet Zrenjanincima: Šta da radite ako se u vašoj blizini pojave mamutske ose

mamutske ose
Foto: Piet Smeets/Observation.org

Od maja pa sve do septembra u prirodi su aktivni mnogi insekti, uključujući i stršljenove i mamutske ose. Ove vrste se spominju jer ih građani mešaju, pa vrlo često paniče ili uništavaju insekte koji nisu opasni i koji su vrlo korisni.

 

Najčešće se mešaju mamutske ose sa stršljenovima, kažu u novosadskoj „Ciklonizaciji“, koja je ugovorom o javno-privatnom partnerstvu zadužena i za suzbijanje osa i stršljenova na teritoriji grada Zrenjanina.

 

PROČITAJTE JOŠ: „Božur“ će vam pomoći da se dostojanstveno oprostite od drage i bliske osobe

 

Mamutske ose, dodaju u ovom preduzeću, nisu opasne i agresivne. Imaju žaoku ali im ona ne služi za samoodbranu niti za zaštitu gnezda. Korisni su oprašivači. Zato ih ne treba uništavati na svoju ruku niti paničiti ako se primete u parku, dvorištu, na izletištu, ističu u „Ciklonizaciji“.

 

Najbolje je pozvati komunalnu miliciju. Stručni ljudi će izaći na teren, utvrditi o kojim se insektima radi i preduzeti sve što je potrebno.

 

Iz komunalne milicije poručuju da su spremni za pozive građana.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Građani nam se mogu obratiti svakodnevno putem telefona 023/315 00 92 kao i 065/315 00 92. Služba radi 24 sata. Prilikom prijave mora nam se dostaviti tačna lokacija kao i broj telefona“, rečeno je portalu zrenjaninski.com u komunalnoj miliciji.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak