Grad Vesti Zrenjanin

Sanirani trotoari i kolski prilazi u ulici Stevice Jovanovića (Foto)

sanirani trotoari u ulici stevice jovanovića

Trotoari i kolski prilazi u ulici Stevice Jovanovića, u Zrenjaninu, koji su oštećeni prilikom sanacije havarije na kanalizacionoj mreži, sanirani su krajem prošle nedelje, objavilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“. Iz ovog preduzeća najavljuju da će uklanjanje građevinskog otpada i nasipanje čiste zemlje na zelenim površinama biti obavljeno narednih dana.

 

„Stanovnici su dobili kvalitetnije trotoare i kolske prilaze nego što su imali ranije, a sama ulica lepši izgled“, poručuju iz „Vodovoda“.

 

Podsetimo, u prvoj polovini decembra prošle godine, u ulici Stevice Jovanovića, u potpunosti su završeni obimni i kompleksni radovi na sanaciji havarije na glavnom vodu kanalizacione mreže u naselju „Mala Amerika“. Putna površina je asfaltirana i ova ulica je ponovo otvorena za saobraćaj.

 

PROČITAJTE JOŠ: Proizvodi vrhunskog kvaliteta: Sa ovom PVC stolarijom nema greške

 

Međutim, zbog loših vremenskih uslova, nije bilo moguće sanirati, odnosno vratiti u prvobitno stanje trotoare i kolske prilaze koji su oštećeni tokom izvođenja pomenutih radova. Zato je taj posao odložen za proleće ove godine.

 

sanirani trotoari u ulici stevice jovanovića

 

Radovi prekidani u nekoliko navrata

 

– Građevinski radovi na sanaciji trotoara i kolskih prilaza počeli su pre mesec i po dana, odnosno čim su stvoreni povoljni vremenski uslovi. Prekidani su u nekoliko navrata zbog nepovoljnih vremenskih prilika. A završeni su krajem prošle nedelje – ističe rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

 

Radovi su obuhvatali lupanje i uklanjanje postojećih oštećenih betonskih i asfaltnih površina sa trotoara i kolskih prilaza, nasipanje tampona (peska i šljunka), postavljanje armaturne mreže, šalovanje i betoniranje. Utrošeno je oko 35 kubnih metara betona.

 

– Ukupno je sanirano oko 60 metara trotoara sa obe strane ulice gde je došlo do oštećenja. Sanirani su i svi oštećeni kolski prilazi i jedna bašta ugostiteljskog objekta. U narednih nekoliko dana biće uklonjen i sav preostali građevinski otpad, odnosno stari asfalt i beton, koji je skinut sa mesta izvođenja radova. Nakon toga biće uređene postojeće zelene površine nasipanjem čiste zemlje. Potom će uslediti i pranje zaprljanih betonskih površina trotoara i kolskih prilaza – ističe Gajin.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

On zaključuje da su posle sanacije havarije sprečena povremena izlivanja otpadnih voda. Poboljšan je i sistem njihovog prikupljanja i odvođenja na teritoriji cele „Male Amerike“. Istovremeno, stanovnicima su obezbeđeni kvalitetniji trotoari i kolski prilazi nego ranije.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz