Grad

SANIRANA HAVARIJA U TRŽNOM CENTRU

ZRENjANIN – Konstantno izlivanje vode ispod temelja Tržnog centra Bagljaš, odnosno rupa velikog prečnika koja je predstavljala i ruglo i stalnu opasnost za prolaznike, problem je sa kojim se već duže vreme suočavaju u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“.

havarija_vodovod

Problem je teško rešiti zbog nerešenih vlasničkih odnosa nad instalacijama i legalizacije objekata, pa su intervenisali i Komunalna inspekcija, Komunalna policija i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– „Vodovod i kanalizacija“ je, uz angažovanje nadležne inspekcije, morao da interveniše i da spreči nekontrolisano isticanje vode koju niko ne plaća. Problem je curenje vode u jednom lokalu iza glavnog vodomera, što znači da saniranje kvara nije u našoj nadležnosti. Međutim, nismo mogli da čekamo rešavanje zakomplikovanih imovinskih odnosa u Tržnom centru Bagljaš da bi intervenisali, što zbog pomenutog nekontrolisanog isticanja vode koju niko ne plaća, što zbog opasnosti da ta voda ugrozi lokale u TC Bagljaš i izazove ogromnu materijalnu štetu, a i zbog naših sugrađana i naročito dece, koja svakodnevno tuda prolaze i koja su bila u potencijalnoj opasnosti zbog ogromne rupe koja je sada sanirana – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“. 

havarija_vodovod

Radnici ovog preduzeća, angažovani na održavanju vodovoda, po rečima Gajina, uložili su ogromne napore da bi havarija bila sanirana, jer je kvar bio ispod objekta, na nepristupačnom mestu, što se može videti i na fotografijama.

– „Vodovod i kanalizacija“ u ovakvim i sličnim situacijama, i kada nije nadležan da reaguje, a kada je u pitanju bezbednost pre svega građana i objekata, priskakala je i priskakaće u pomoć i sanirati kvarove – naglašava Gajin.

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM