Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Saniran kvar na vodovodnoj mreži kod podvožnjaka u naselju Berbersko

podvožnjak u naselju berbersko

Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina sanirali su juče kvar na vodovodnoj mreži kod podvožnjaka u naselju Berbersko. Sanacijom je sprečeno dalje izlivanje i taloženje vode u podvožnjaku i oko njega, pa građani ponovo mogu da prolaze ispod pruge koja se nalazi iznad ovog prolaza.

 

U proteklih nekoliko meseci, naime, zbog kvara na vodovodnoj mreži, dolazilo je do curenja vode i njenog nagomilavanja na tom mestu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Izgradnja dodatnog rezervoara za vodu bliži se kraju (Foto)

 

– Naše preduzeće je od početka upoznato sa problemom. U proteklom periodu je u više navrata intervenisalo i uklanjalo nataloženu vodu. Stručne službe preduzeća su u međuvremenu izvršile tehničku proveru vodovodne mreže u reonu podvožnjaka. Ustanovile su da je ona dotrajala i da je potrebno, kako bi problem bio trajno rešen, zameniti oko 100 metara vodovodne mreže – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

 

podvožnjak u naselju berbersko

 

Podvožnjak u naselju Berbersko ponovo dostupan građanima

 

Urađena je tehnička dokumentacija, sačinjena specifikacija radova i naručen potrebni materijal. Zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa deo materijala nije pristigao, pa su za jesenas najavljeni radovi odloženi.

 

– U međuvremenu je obavljena i dijagnostika kanalizacione mreže u reonu podvožnjaka. Utvrđeno je da postoje određeni problemi i da je potrebno izvesti radove i na toj mreži. Stručne službe su, u skladu sa situacijom, osmislile rešenje kojim će se sprečiti dalje izlivanje i taloženje vode u podvožnjaku i oko njega do momenta izvođenja radova na zameni dela vodovodne i kanalizacione mreže. U skladu sa tim rešenjem, radnici službe održavanja vodovodne mreže i izgradnje su u utorak sanirali kvar na vodovodnoj mreži – ističe Gajin.

 

Radovi na sanaciji kvara su uspešno obavljeni, pa je podvožnjak od juče ponovo dostupan građanima za prolazak ispod pruge.

 

– Radovi na zameni dela vodovodne i kanalizacione mreže biće izvedeni sledeće godine. Njihovim završetkom biće trajno eleminisana mogućnost pojave curenja vode u podvožnjaku, a doprineće i još većoj stabilnosti i funkcionalnosti obe mreže – dodaje Gajin.

 

podvožnjak u naselju berbersko

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.