Grad

Rekonstrukcija kolovoza, trotoara i atmosferske kanalizacije

Rekonstrukcija kolovoza

Gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je danas Barsku ulicu u Zrenjaninu, gde su u toku infrastrukturni radovi na rekonstrukciji kolovoza, trotoara i atmosferske kanalizacije, na potezu od Prilepskog reda do Mostarske, u dužini od oko 800 metara.

 

Zrenjaninci ovaj potez prepoznaju kao „Mužljansku krivinu“, prometnu saobraćajnicu koja od centra grada vodi ka Mužlji i kupalištu Peskara. Ovde se nalazi i supermarket „Univereksport“, dve benzinske stanice, stovarište građevinskog materijala, tako da je pitanje veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i nametnulo pokretanje radova.

 

– Praktično smo novu građevinsku sezonu i počeli u Barskoj ulici. Ovde su problem bili loš i uzak kolovoz, kao i nedostatak trotoara i pešačke staze. Investiciju realizujemo u saradnji s Ministarstvom privrede. Ukupna vrednost radova je 33 miliona dinara, a Ministarstvo privrede nam je pomoglo sa 19 miliona, na čemu smo im zahvalni – kazao je Janjić.

 

Gradonačelnik je objasnio da se, uporedo s novim kolovozom, gradi i pešačka staza koja nije postojala, ali se rekonstruiše i atmosferska kanalizacija.

 

– Siguran sam da ćemo dobiti dobru, kvalitetnu saobraćajnicu, povezanu i sa ulicom Franje Kluza, koju smo rekonstruisali, proširili i uredili prošle godine, tako da polako rešavamo i problem bezbednosti u ovom delu grada, jer mnogo naših sugrađana upravo ovim putem ide do Peskare ili do Mužlje – rekao je on.

 

Rekonstrukcija kolovoza

 

Tokom obilaska lokacije, gradonačelnik je razgovarao i s građanima koji žive u blizini i zadovoljni su izvedenim radovima. Osim novog trotoara ispred njihovih kuća, biće im urađeni i novi kolski prilazi, čime će se bezbednije uključivati u saobraćaj.

 

Izvođač radova je preduzeće „Štrabag – Vojvodinaput“ iz Pančeva, uz nekoliko podizvođača, a rok za završetak radova je 1. septembar.

 

Zajedno s gradonačelnikom, radove su obišli zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin i Simo Salapura, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić i direktor Javnog preduzeća za urbanizam Jovan Cvetić.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ovi se opet slikaju! Ispravne vode i dalje nema. pljačka Zrenjanina se i dalje nastavlja svakodnevno. Međutim, to njih nedotiče. Umesto da se angažuju na to što je najbitnije za građane i grad, oni mlate praznu slamu po onj izreci „radio ne radio svira ti radio“ a plata ide redovno. Najgori su u istoriji Zrenjanina a njima je baš lepo. U normalnoj državi, oni su odavno morali da podnesu ostavke i puste pametne, obrazovane i stručne ljude da vode ovaj grad. Ali, moral je njuihova slaba strana, nažalost!

sinovoz
FAM