Grad

REKONSTRUISAN “MEDISON”, HALA SAD IZGLEDA OVAKO (FOTO)

Gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor "Sportskih objekata" Bojan Mijatov

ZRENJANIN – Rekonstrukcija Hale sportova “Medison”, koja se nalazi u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, i zvanično je završena.

Gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor “Sportskih objekata” Bojan Mijatov

Ovaj projekat, koji je podrazumevao zamenu kompletnog parketa, uklanjanje dotrajalih tribina, modernizaciju sanitarnih prostorija i elektro instalacija, realizovan je kroz IPA program prekogranične saradnje Srbija – Rumunija. Nosilac projekta, čija je ukupna vrednost 447.966 evra, bio je Grad Zrenjanin, a partner Privredna komora industrije i poljoprivrede Timiš.

– Priveli smo kraju jedan veliki i vredan projekat uz minimalne troškove iz budžeta grada. Posle rekonstrukcije dobili smo mnogo veći prostor i za sajamske manifestacije, ali i za trenažne procese sportista, odnosno za sportske događaje – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

On je napomenuo da završetak ovog projekta predstavlja tek prvu fazu planiranih radova i da će uskoro početi uređenje unutrašnjih zidova. A, u planu je i izgradnja takozvanog “toplog prolaza” koji će spajati Halu sportova “Medison” i susednu Kristalnu dvoranu.

Novi parket u hali “Medison”

U hali “Medison” ne održavaju se samo sportski događaji, nego i različite vrste sajmova, kao što su Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva “Ino-coop” i Sajam Impozantni sportski objekat izgrađen je, inače, 1961. godine i predstavlja najstariju namensku sportsku dvoranu u Srbiji.   

– Završetkom ove faze preuređenja “Medisona” i stopostotno prekirivanje hale parketom zaokružuje se jedan celovit projekat koji je nastao još 2006. godine, kada je na nivou grada i Saveta za strateški razvoj grada odlučeno da se zida nova hala – Kristalna dvorana. Usvojena je ideja koja se ogledala u tome da se nova hala gradi na drugom pomoćnom terenu stadiona u Karađorđevom parku, da bi zajedno sa “Medisonom” predstavljala jednu arhitektonsko – urbanističku celinu – rekao je za portal zrenjaninski.com arhitekta Zoran Stojačić.

Ova ideja omogućava da puno sportskih ekipa u istom terminu trenira u objektima.

– Da se metaforički izrazim – Zrenjanin je dobio automobil sa mnogo većom kubikažom. Sa svim ovim naš grad prelazi okvire vojvođanskog, pa čak i srbijanskog sporta, u smislu potencijala i kapaciteta – ocenio je Stojačić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM