Grad Vesti Zrenjanin

Razmatrano aktuelno stanje bezbednosti na prugama i objektima železnice

železnički saobraćaj

Aktuelno stanje bezbednosti na prugama i objektima železnice na području Srednjobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga bila je tema sastanka održanog u upravnoj zgradi Sekcije za održavanje pruga Zrenjanin pri preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“.

 

Sastanak je organizovalo Odeljenje za bezbednost Novi Sad, kojem pripada i čvor Zrenjanin. Sastanku su prisustvovali načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“, policijskih uprava Zrenjanina i Kikinde, Okružnog javnog tužilaštva i Odeljenja za vanredne situacije za dva banatska okruga.

 

Pročitajte još: Počinju radovi u okolini bolnice, vozačima se savetuje oprez

 

Ovom prilikom razmatrani su izveštaji o protivpravnim radnjama i požarima u 2019. na železničkim objektima. Konstatovano je da je 2019. bila povoljnija od prethodne godine. To je učinjeno na osnovu podataka o broju evidentiranih i prijavljenih krađa železničke imovine i visine pričinjene materijalne štete na području čvora Zrenjanin.

 

stanje bezbednosti na železnici
Foto: Srednjobanatski upravni okrug

 

U ukupno 26 krađa, koje su prijavljene zrenjaninskoj i kikindskoj policiji, pričinjena šteta iznosi oko 700.000 dinara. To je znatno manje u odnosu na višemilionsku štetu pričinjenu u 2018. Tome je, konstatovano je na sastanku, doprinela kontinuirano dobra saradnja Odeljenja za bezbednost čvora Zrenjanin, Odeljenja za vanredne situacije, policijskih uprava i tužilaštva.

 

Broj požara na železničkim objektima u 2019. je takođe bio manji u odnosu na prethodni period. Samim tim, bila je i manja pričinjena šteta.

 

Pročitajte još: Rekonstrukcija dve ulice u Melencima i jedne u Zrenjaninu (Foto)

 

Na sastanku je ukazano i na stanje bezbednosti na većini pružnih prelaza posle pojačanog teretnog saobraćaja na prugama Srednjobanatskog okruga. Zaključeno je da je problem smanjene bezbednosti nastao nakon preusmeravanja saobraćaja na alternativne pravce zbog zatvaranja i rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad.

 

stanje bezbednosti na železnici
Foto: Srednjobanatski upravni okrug

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz