Grad Vesti Zrenjanin

Raspisana javna nabavka za radove u ulici Radnoti Mikloša

ulica radnoti mikloša
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je saopštilo da je pripremila tehničku dokumentaciju na osnovu koje je raspisana javna nabavka za sanaciju havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša.

 

Otvaranje pristiglih ponuda i izbor najboljeg ponuđača obaviće se 9. novembra. Nakon toga sledi potpisivanje ugovora i početak radova.

 

U ulici Radnoti Mikloša došlo je do urušavanja putne površine. To je prouzrokovalo oštećenja na kanalizacionoj mreži koja se nalazi ispod nje. Ulica je zbog toga, rešenjem Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Zrenjanin, zatvorena za saobraćaj 4. septembra. Ovakva odluka usledila je dva meseca pre otpočinjanja radova iz bezbednosnih i tehničkih razloga.

 

– Naime, urušavanje putne površine se nastavilo i proširilo. Stoga bi dalje korišćenje ulice za saobraćaj moglo da dovede do ugrožavanja bezbednosti samih učesnika u saobraćaju. Prouzrokovalo bi i dalja i veća oštećenja na kanalizacionoj mreži koja bi ugrozila njeno funkcionisanje – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kafileriji zabranjen rad na pet godina i izrečena višemilionska kazna

 

U pitanju je kanalizaciona mreža koja pripada crpnoj stanici smeštenoj u pomenutoj ulici. Preko nje se prikuplja fekalna i kišna kanalizacija sa teritorije više od pola grada i dalje odvodi ka Aleksandrovačkom kanalu.

 

– Radovi koji treba da se obave na fekalnoj kanalizacionoj mreži su vrlo zahtevni. Izvodiće se na dubinama i do šest metara, uz upotrebu adekvatne opreme i mehanizacije. Iz tog razloga je i priprema za izvođenje radova složenija i zahtevala je određeno vreme i poštovanje zakonskih procedura – navodi Gajin.

 

ulica radnoti mikloša
Foto: JKP “Vodovod i kanalizacija”

 

Obimni i zahtevni radovi

 

Obimni i zahtevni radovi obuhvataju, između ostalog, uklanjanje putne površine, iskop rova na dubini od šest metara, postavljanje zaštitne oplate, zamenu dela cevi fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, izgradnju novih kanalizacionih šahtova, a na kraju i vraćanje putne površine u prvobitno stanje.

 

– Radovi će trajati najmanje 20 radnih dana, a preciznije informacije o vremenu trajanja radova znaće se kada se ukloni putna površina i stekne potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže. Pošto je u pitanju jedna od najznačajnijih crpnih stanica u gradu, naše preduzeće će iskoristiti priliku da za vreme radova na mreži obavi i revitalizaciju same crpne stanice, koja nije rađena od momenta njenog puštanja u rad. Time će se stvoriti uslovi za još kvalitetnije i sigurnije prikupljanje i odvođenje fekalnih i atmosferskih otpadnih voda. Nakon završetka pomenutih radova ulica Radnoti Mikloša biće ponovo otvorena za saobraćaj – ističe Gajin.

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“, uz zahvalnost sugrađanima na strpljenju, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da do početka radova poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, a na neodgovorne pojedince da je ne ruše i ne uklanjaju, zbog lične bezbednosti i sprečavanja daljeg oštećenja kanalizacione mreže koja bi ugrozila njeno funkcionisanje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM