Grad Vesti Zrenjanin

Radovi na zgradi Zrenjaninske gimnazije, u toku zamena prozora

radovi

U Zrenjaninskoj gimnaziji su u toku građevinski radovi a, prema rečima Milana Radakovića, direktora škole, pred građevincima je udarni vikend.

 

– Nastavili smo sa zamenom prozora u učionicama, a ove godine na red su došle učionice koje gledaju na Gimnazijsku ulicu. Sa te strane zgrade biće postavljeni drveni prozori, jer smo poštovali uslove Zavoda za zaštitu spomenika – ističe Radaković i dodaje:

 

– Prošle godine smo počeli sa zamenom prozora, odnosno stolarije, kako bismo povećali energetsku efikasnost zgrade. Ove godine nastavljamo. U sklopu ovih radova biće i okrečena škola i uređen kabinet za informatiku – naglašava Radaković.

 

Pročitajte još: Mural „Bečkerečka tvrđava“ uskoro će zablistati u novom ruhu

 

Vrednost radova je oko pet miliona dinara. Više od polovine, odnosno 2,8 miliona čine sredstva koja su dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a ostatak će platiti grad.

 

Svi radovi biće gotovi u narednih deset dana, tako da će učenike 2. septembra, kad počinje školska godina, dočekati sređena škola.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM