Grad YTOP

PUNIM INTENZITETOM: NASTAVLJENA IZGRADNJA POSTROJENJA ZA VODU

ZRENJANIN – Čim su to vremenski uslovi dozvolili, građevinski radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje pitke vode nastavljeni su punim intenzitetom.

Ostali radovi trajali su i dok je temperatura napolju bila nekoliko stepeni ispod nule. Pristigla je čelična konstrukcija za montažu hala za smeštaj opreme i radilo se na njenom postavljanju, kao i na montaži zidnih i krovnih panela objekta. U toku ove nedelje završena je montaža hale za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu, a privedeni su kraju i radovi na osvetljenju unutar hale. U narednim danima počeće i montiranje opreme koja se nalazi u hali.

– Uz pomoć danskih stručnjaka, montiran je deo opreme predtretmana, koja se nalazi u sklopu bazena za prijem sirove vode, a neposredno uz sam bazen završeni su zemljani i započeti betonski radovi na izradi pet tankova u kojima će se nalaziti rezervoari za smeštaj hemije koja se koristi u procesu prečišćavanja vode. Čim je temperatura prešla peti podeok, što je bio uslov, započeti su a i završeni radovi na hidroizolaciji unutrašnjih zidova bazena sirove vode – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP “Vodovod i kanalizacija” Siniša Gajin.

Počeli su i građevinski radovi na objektu za privremeni smeštaj otpadnog mulja koji nastaje kao ostatak tokom procesa prečišćavanja vode. Dopremljen je i na ploču budućeg objekta za jonsku izmenu smešten deo opreme jonoizmenjivača, a započeto je i postavljanje čelične konstrukcije pomenutog objekta.

– Na objektu za smeštaj pumpi koje regulišu hidraulično kretanje vode unutar postrojenja i potiskuju vodu u gradsku vodovodnu mrežu završeni su radovi na krovu i krovnoj pokrivci objekta i trenutno se postavlja spoljna izolacija objekta, čime će se završiti građevinski radovi na ovom objektu – ističe Gajin.

Počela je i proba vodoizdrživosti bazena pitke vode. Završena je proba prve, od dve, komore bazena. Takođe, počinje i punjenje druge komore vodom i praćenje njene vodoizdrživosti.

I dalje se svi radovi mogu uživo pratiti preko linkova na sajtu grada Zrenjanina i to putem dve kamere koje su instalirane na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode.

Podeli članak
sinovoz
FAM