Grad YTOP

PUNIM INTENZITETOM: NASTAVLJENA IZGRADNJA POSTROJENJA ZA VODU

ZRENJANIN – Čim su to vremenski uslovi dozvolili, građevinski radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje pitke vode nastavljeni su punim intenzitetom.

Ostali radovi trajali su i dok je temperatura napolju bila nekoliko stepeni ispod nule. Pristigla je čelična konstrukcija za montažu hala za smeštaj opreme i radilo se na njenom postavljanju, kao i na montaži zidnih i krovnih panela objekta. U toku ove nedelje završena je montaža hale za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu, a privedeni su kraju i radovi na osvetljenju unutar hale. U narednim danima počeće i montiranje opreme koja se nalazi u hali.

– Uz pomoć danskih stručnjaka, montiran je deo opreme predtretmana, koja se nalazi u sklopu bazena za prijem sirove vode, a neposredno uz sam bazen završeni su zemljani i započeti betonski radovi na izradi pet tankova u kojima će se nalaziti rezervoari za smeštaj hemije koja se koristi u procesu prečišćavanja vode. Čim je temperatura prešla peti podeok, što je bio uslov, započeti su a i završeni radovi na hidroizolaciji unutrašnjih zidova bazena sirove vode – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

Počeli su i građevinski radovi na objektu za privremeni smeštaj otpadnog mulja koji nastaje kao ostatak tokom procesa prečišćavanja vode. Dopremljen je i na ploču budućeg objekta za jonsku izmenu smešten deo opreme jonoizmenjivača, a započeto je i postavljanje čelične konstrukcije pomenutog objekta.

– Na objektu za smeštaj pumpi koje regulišu hidraulično kretanje vode unutar postrojenja i potiskuju vodu u gradsku vodovodnu mrežu završeni su radovi na krovu i krovnoj pokrivci objekta i trenutno se postavlja spoljna izolacija objekta, čime će se završiti građevinski radovi na ovom objektu – ističe Gajin.

Počela je i proba vodoizdrživosti bazena pitke vode. Završena je proba prve, od dve, komore bazena. Takođe, počinje i punjenje druge komore vodom i praćenje njene vodoizdrživosti.

I dalje se svi radovi mogu uživo pratiti preko linkova na sajtu grada Zrenjanina i to putem dve kamere koje su instalirane na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz