Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Prvi put nakon ugradnje remontovani hidranti na Begejskoj petlji

hidranti
Foto: Rezervati prirode

Na „Begejskoj petlji“ su prethodnih dana montirani i testirani hidranti koji su na ovom mestu prvi put remontovani od njihove ugradnje, saopštili su „Rezervati prirode“.

 

Za potrebe ove ustanove, poslove demontaže, transporta, remonta, montaže i probnog rada sprovelo je preduzeće „Vatroimpex“ iz Zrenjanina. Ovo preduzeće je za nešto više od 30 dana sprovelo pomenute aktivnosti, kako je i ugovorom predviđeno.

 

„Aktivnosti su finansirane iz budžeta Grada Zrenjanina. Ugrađeno je ukupno pet kompleta, koji obuhvataju po pet hidranata i ormarića za njih, sa svom pratećom opremom“, saopštili su „Rezervati prirode“.

 

Pročitajte još: U Gradskoj bašti pronađeni predmeti i fragmenti iz doba neolita!

 

Kako navode u ovoj ustanovi, hidrantska mreža je od izuzetne važnosti za gašenje požara i neutralizaciju agresivnog delovanja hemikalija koje se koriste u radu „Begejske petlje“ na životnu sredinu. Takođe, ukoliko dođe do požara u delu grada, ovi hidranti se mogu koristiti za dopunjavanje cisterni za gašenje požara.

 

„Ustanova će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da remontuje delove tehničkog sistema „Begejske petlje“. To činimo kako bi ceo sistem bio funkcionalan i kako bi radio u okviru zadatih parametara“, ističu u „Rezervatima prirode“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak