Grad Vesti Zrenjanin

Prodato građevinsko zemljište na više lokacija vredno 29,2 miliona dinara

prodato građevinsko zemljište

Gradsko veće Zrenjanina je na današnjoj sednici usvojilo 15 predloga rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je predsedavao sednicom, kazao je da se u uslovima proglašenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije sve aktivnosti u vezi sa urbanističkom i građevinskom delatnošću, donošenjem urbanističkih planova, otuđenjem građevinskog zemljišta, a posebno investicijama u oblasti privrede, moraju odvijati kao i do sada. Posebno se, kako je naveo, mora nastaviti s realizacijom najveće privredne investicije u Srbiji, izgradnjom pogona fabrike pneumatika „Linglong Tajr“, čije su operativne pripreme za gradnju u punom jeku.

 

Kako je navela izvestilac po ovim tačkama Violeta Kučanda Bogasenieva, iz Odseka za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave, tokom januara ove godine Grad Zrenjanin je raspisao oglas o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta u javnoj svojini na većem broju lokaliteta. To je učinjeno prema usvojenom Programu otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2020. godinu.

 

Pročitajte još: Kuća Živka Vukova jedna je od retkih u centru koja je preživela veliki požar

 

Kučanda Bogasenieva je istakla da je, nakon otvaranja prispelih ponuda, Komisija za građevinsko zemljište konstatovala ko su najpovoljniji ponuđači. Tim putem su prodata ukupno 13.294 kvadratna metara građevinskog zemljišta. Njegova ukupna vrednost je 29,2 miliona dinara.

 

– Po ovom oglasu prodate su dve građevinske parcele u Belom Blatu i Melencima, namenjene za porodičnu stambenu izgradnju. U samom gradu prodato je deset građevinskih parcela za istu namenu. Prodata je i jedna parcela za višeporodično stanovanje, odnosno za izgradnju višespratnica, u ulici Žarka Zrenjanina. Prodat je i poslovni kompleks na lokalitetu „Uroš Predić“, kao i 3.174 kvadratnih metara u industrijskoj zoni „Bagljaš – Aerodrom“, predviđenih planskim dokumentom za radnu zonu – navela je Kučanda Bogasenieva.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz