Grad Vesti Zrenjanin

Priprema se teren za izgradnju novih stanova za izbeglice u Kleku

teren za izgradnju stanova u kleku

Teren za izgradnju novih stanova za izbeglice u Kleku ubrzano se priprema a, prema poslednjim informacijama, prvi građevinski radovi trebalo bi da počnu uskoro.

 

Novi stambeni objekat nalaziće se u ulici Save Kovačevića, odnosno pored glavnog puta u selu, između dva postojeća izbeglička naselja. Ranije je najavljeno da će u Kleku biti izgrađeno novih 25 stambenih jedinica.

 

Prethodnih dana je sa lokacije na kojoj će se graditi stambeni objekat uklonjeno drveće, kao i teren za boćanje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Novi objekat na mestu stare upravne zgrade preduzeća “Centroduvan”

 

Podsetimo, prošlog meseca je u Beogradu potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji 25 stambenih jedinica u Kleku, namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ugovor su potpisali v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević i Vukajlo Babić, ispred grupe ponuđača kojima je poverena gradnja stanova. U pitanju su novosadske firme „Inobačka“, „Arhikom“ i “BMC Connect”.

 

Vrednost ugovorenih radova iznosi oko 959.758 evra sa PDV-om.

 

Tom prilikom je saopšteno da se početak radova očekuje u aprilu. Rok za završetak izgradnje je 330 dana.

 

Izgradnja stanova u Kleku deo je devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa. Cilj ovog programa je trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.

 

Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru.

 

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope. Finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM