Grad Vesti Zrenjanin

Predstavljeni prvi podaci o broju posetilaca ovogodišnjih “Dana piva”

lepa brena
Foto: Zoran Bogaroški

Ovogodišnja manifestacija “Dani piva” podigla je lestvicu visoko i što se tiče broja posetilaca i što se tiče kvaliteta programa. A to je i bio cilj – svake godine sve bolje i bolje.

 

Ovo je danas, sumirajući prve podatke sa nedavno završenih 34. “Dana piva”, rekao Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina.

 

– Prema prvim podacima, manifestaciju je posetilo blizu pola miliona posetilaca. Program je održan na ukupno 40 lokacija. Ove godine posetioci su imali mogućnost da probaju 100 vrsta piva, a prvi put učešće je uzelo 40 malih, kraft pivara. Održan je Simpozijum o pivu, na šta smo posebno ponosni, a ako bude kako smo zamislili, možda dogodine bude i kongres o pivarstvu. Ono što nas iz organizacionog odbora posebno raduje jeste činjenica da je zaista za svakog posetioca i za svačiji ukus bilo ponešto – istakao je Ljubotina.

 

Pročitajte još: Na sednici Odbora za finansije i izveštaj o gradskom budžetu

 

Ljubotina je pohvalio rad svih javnih preduzeća i gradske uprave. On je ujedno najavio početak priprema za naredne, 35. “Dane piva”.

 

Što se tiče prihoda i rashoda, Zoran Ljubotina je izjavio da je manifestacija samoodrživa. Međutim, konkretni podaci o tome koliko je para potrošeno, a koliko prihodovano, znaće se za desetak dana.

 

zoran ljubotina

 

Podeli članak
sinovoz
FAM