Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Pred radnicima obiman posao: Počeli radovi u ulici Radnoti Mikloša

radovi u ulici radnoti mikloša

Nakon što su sprovedeni svi zakonom definisani postupci, koji obuhvataju pripremu tehničke dokumentacije, raspisivanje javne nabavke, izbor najboljeg ponuđača i podnošenje zahteva za izvođenje radova nadležnoj inspekciji, u ponedeljak, 23. novembra, počeli su radovi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša.

 

Havariju je izazvalo urušavanje putne površine. Zbog toga je saobraćaj, iz tehničkih i bezbednosnih razloga, u jednom delu pomenute ulice bio u prekidu od 4. septembra.

 

PROČITAJTE JOŠ: U pogonu “Fabrike vode” dnevno se rade četiri analize

 

– Obimni i kompleksni radovi na sanaciji havarije, uz upotrebu, za ovu vrstu radova, specifične opreme i mehanizacije, obuhvataju uklanjanje putne površine, bušenje bunara za drenažu podzemnih voda, kako bi se one uklonile i stvorili uslovi za izvođenje radova na dubini od šest metara, postavljanje zaštitne oplate, zamenu dela cevi vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, izgradnju novih kanalizacionih šahtova, a na kraju i vraćanje putne površine u prvobitno stanje – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

 

radovi u ulici radnoti mikloša

 

Vrednost radova u ulici Radnoti Mikloša 11,8 miliona dinara

 

Radovi su povereni preduzeću „Graditelj NS“ iz Novog Sada. Njihova ukupna vrednost iznosi 11,8 miliona dinara, a planirano je da traju minimum 20 radnih dana. Preciznije informacije o vremenu trajanja radova znaće se kada se ukloni putna površina. Tada će se steći potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže.

 

– Paralelno sa pomenutim, JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovešće radove na potpunoj reparaciji crpne stanice koja se nalazi u pomenutoj ulici, a kojoj pripada i kanalizaciona mreža na kojoj se sanira havarija. Ova crpna stanica je od velikog značaja jer se preko nje prikuplja fekalna i kišna kanalizacija sa teritorije više od polovine grada i dalje odvodi ka Aleksandrovačkom kanalu. Završetkom radova na njenoj reparaciji i sanacijom havarije obezbediće se još stabilnije prikupljanje i odvođenje otpadnih voda – navodi Gajin.

 

Nakon završetka svih navedenih radova ulica Radnoti Mikloša biće ponovo otvorena za saobraćaj.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM