Grad

Postrojenje počelo sa radom, prečišćena voda stiže u vodovodnu mrežu!

ispravna voda
Foto : Ilustracija

Kako portal zrenjaninski.com nezvanično saznaje, postrojenje za preradu vode u Zrenjaninu danas je konačno počelo sa radom! Prečišćena voda bi u toku dana trebalo da se nađe u vodovodnoj mreži!

 

Voda je puštena nakon testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja.

 

Ovaj potez usledio je nakon što je JKP „Vodovod i kanalizacija“ konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode odobrilo da prečišćenu vodu sa postrojenja pušta u mrežu.

 

U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada obavljaće se preko postrojenja za prečišćavanje vode. To će se raditi uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, „Vodovoda“ i ovlašćenih laboratorija.

 

Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi. Tako će biti sve do ukidanja zabrane od strane nadležnih institucija.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • To što piše je notorna laži neko bi trebao da odgovara za ovakve dezinformacije, jer prvo treba da prodje probni period i da se dobiju izveštaji relevantnih laboratorija da je voda ispravna za piće, da bi tek onda mogla da se pusti u vodovodnu mrežu?…Ne mogu da verujem da kao ozbiljan portal nasedate na ovakve gluposti!

    • Pa i piše da nije za piće. Prvo pročitajte vest pa komentarišite. Bože kakvih ljudi ima i posle se pitamo zašto smo tu gde jesmo.

  • Naravno kada je čika knez nakon mleka opet izmenio pravila igre pa je hitno usvojen zakon da gradska uprava MOŽE poveriti privatnoj firmi posao proizvodnje-prečišćavanja vode. Sve bi to bilo ok da ne postoji pitanje cene proizvedene vode i izmišljenih računa za vodu. Već smo videli da dižu cenu otpadne vode preko noći kako im se hoće. Vodovod ima gomilu nečitljivih vodomera, nejasno spojene objekte na jedan vodomer i tu primenjuju metod izmišljanja potrošenih kubika. Tako imamo zgrade gde su računi za četvoročlano domaćinstvo već oko 2.000 dinara u proseku, pogotovo tamo gde se ni ne zna koji je čiji vodomer i gdeje nečitljiv. Koliko će biti račun iz nove fabrike vode, 4 , 5 hiljada, nije li nam dosta pljačke kroz grejanje?