Grad

Poslovni inkubator obezbeđuje podsticajni ambijent preduzetnicima

poslovni inkubator zrenjanin
Bojan Ljutić i Pavle Počuč

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč obišao je organizacije u Zrenjaninu koje karakteriše društveno odgovorno poslovanje, odnosno socijalno preduzetništvo. Prilikom posete Zrenjaninu, Počuč je obišao Udruženje građana „Zona pozitivnih promena“, Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj „Banat“ i Poslovni inkubator.

 

– Na terenu sam upoznat sa ambicijama „Zone pozitivnih promena“ da se iz statusa udruženja građana u narednom periodu transformiše i registruje kao socijalno preduzeće. To će biti učinjeno u skladu sa novim Zakonom o socijalnom preduzetništvu. On će uskoro biti usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srbije – kazao je Počuč.

 

Direktorka Regionalnog centra za društveno ekonomski razvoj „Banat“ Irena Živković upoznala je Počuča sa brojnim aktivnostima ove razvojne institucije. RCR „Banat“ je akreditovan 2011. godine od strane Razvojne agencije Srbije, prethodno Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Radeći na promociji regiona, kao i na njegovom razvoju, RCR „Banat“ je u partnerstvu sa osnivačima i svim relevantnim institucijama, od svog osnivanja 2002. godine do danas, realizovao preko 100 projekata. Ti projekti bili su finansirani iz međunarodnih i domaćih izvora finansiranja. RCR „Banat“ je na taj način privukao više od 20 miliona evra.

 

– Pričali smo o brojnim aktivnostima koje ovaj Centar sprovodi, pre svega na polju edukacije, a potom i afirmacije i promocije privrednog ambijenta Banata i privlačenja investitora. U skladu sa tim, i rezultati koji su postignuti su zaista izvanredni. Primetan je daleko veći privredni rast u ovom delu Vojvodine, dolazak većeg broja investitora i smanjenje nezaposlenosti – ocenio je Počuč.

 

Efikasna realizacija programa

 

On se sastao i sa direktorom Poslovnog inkubatora u Zrenjaninu Bojanom Ljutićem. Poslovni inkubator se nalazi u centru grada, u zgradi Vodotornja, i sastoji se od malih radnih jedinica. Ovaj inkubator obezbeđuje prostor i podsticajni ambijent preduzetnicima koji su tek osnovali sopstveno preduzeće i počinju da rade.

 

– Uverio sam se u efikasnu realizaciju programa, odnosno usluga koje Poslovni inkubator pruža svojim korisnicima. Trenutno je 17 takvih korisnika, sa preko 50 zaposlenih – istakao je Počuč.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.