Grad

PODRŠKA NADARENIM UČENICIMA

ZRENJANIN – Osnovni cilj Regionalnog centra za talente jeste da omogući mladima u Zrenjaninu da svoje ideje pretvore u konkretna dela, ali i da dodatno unaprede svoje znanje, izjavio je jedan od osnivača te instucije Robert Sabo.

Robert Sabo (levo) ispred Pupinove kuće
Robert Sabo (levo) ispred Pupinove kuće

Regionalni centar je osnovan u februaru prošle godine kako bi na jednom mestu bili okupljeni talentovani i nadareni učenici, kojima je omogućeno dodatno obrazovanje iz oblasti prirodno – društvenih nauka i umetnosti.

– U proteklih godinu dana je mnogo urađeno. Formirane su dve grupe učenika, jedna iz oblasti fizike, a druga iz oblasti primenjene hemije, biologije i zaštite životne sredine. U maju će početi sa radom informatička, kao i grupa za primenjenu elektroniku i robotiku. Regionalni centar za talente će već naredne školske godine proširiti broj oblasti koje se obrađuju, organizovati reprezentativni kamp za učenike, kao i gostovanje naših polaznika u drugim kampovima – naglasio je Sabo.

Zahvaljujući podršci Grada Zrenjanina, prostorije Regionalnog centra za talente će nakon adaptacije i opremanja biti u Pupinovoj kući, u naselju Mala Amerika, a u toku sledeće nedelje biće dodeljeni sertifikati prvoj generaciji polaznika.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM