Grad YSLAJDER

PODRŠKA IZGRADNJI BICIKLISTIČKE STAZE OD PESKARE DO BAGLJAŠA

bicikli

ZRENJANIN – Neformalna grupa mladih biciklista “Kritična masa” osmu zajedničku vožnju organizovaće u subotu, 25. marta, sa početkom u 17 časova. Okupljanje biciklista biće kod mosta na suvom.

“Kritična masa” svake poslednje subote u mesecu organizuje zajedničke vožnje koje za cilj imaju promociju biciklizma i bezbednosti u saobraćaju.

– Ovog meseca želimo da podržimo inicijativu za izgradnju biciklističke staze na potezu Peskara – Bagljaš, koju su prošle godine pokrenuli naši sugrađani Dragan i Radmila Radojković. Budući da verujemo u neophodnost izgradnje ove staze, te iskreno žalimo zbog neodazivanja gradske uprave po pitanju ove inicijative i peticije koja je osvojila simpatije i potpise dve hiljade naših sugrađana, našom predstojećom vožnjom želimo da uputimo podršku ovoj ideji – poručuje Željan Popov iz “Kritične mase”.

Organizatori će ujedno uputiti i javni poziv čelnicima gradske uprave, sa nadom da će se odazvati i pridružiti se vožnji, te na terenu videti da je saobraćajna deonica na potezu Peskara – Bagljaš nebezbedna za bicikliste i da je zahtev za izgradnju biciklističke staze opravdan.

Podeli članak
sinovoz
FAM