Grad YSLAJDER

PODRŠKA IZGRADNJI BICIKLISTIČKE STAZE OD PESKARE DO BAGLJAŠA

bicikli

ZRENJANIN – Neformalna grupa mladih biciklista „Kritična masa“ osmu zajedničku vožnju organizovaće u subotu, 25. marta, sa početkom u 17 časova. Okupljanje biciklista biće kod mosta na suvom.

„Kritična masa“ svake poslednje subote u mesecu organizuje zajedničke vožnje koje za cilj imaju promociju biciklizma i bezbednosti u saobraćaju.

– Ovog meseca želimo da podržimo inicijativu za izgradnju biciklističke staze na potezu Peskara – Bagljaš, koju su prošle godine pokrenuli naši sugrađani Dragan i Radmila Radojković. Budući da verujemo u neophodnost izgradnje ove staze, te iskreno žalimo zbog neodazivanja gradske uprave po pitanju ove inicijative i peticije koja je osvojila simpatije i potpise dve hiljade naših sugrađana, našom predstojećom vožnjom želimo da uputimo podršku ovoj ideji – poručuje Željan Popov iz „Kritične mase“.

Organizatori će ujedno uputiti i javni poziv čelnicima gradske uprave, sa nadom da će se odazvati i pridružiti se vožnji, te na terenu videti da je saobraćajna deonica na potezu Peskara – Bagljaš nebezbedna za bicikliste i da je zahtev za izgradnju biciklističke staze opravdan.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz