Grad Vesti Zrenjanin

Podela besplatnih sadnica sutra u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu

podela besplatnih sadnica
Foto. Pixabay

Podela besplatnih sadnica belog jasena, u okviru najveće nacionalne ekološke akcije pod nazivom “Posadi svoj hlad”, biće organizovana u petak, 9. aprila, u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu.

 

Organizovana javna podela sadnica, bez prethodne prijave, počeće u podne. U Zrenjaninu će biti upriličena na Trgu slobode, a u Novom Bečeju i Žitištu ispred opštinskih zgrada.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na najpopularnijem gradskom kupalištu održana vežba “Peskara 2021”

 

Akciju organizuje nevladina organizacija “Zeleni razvojni centar”, a sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

 

U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena, uz uputstvo za sadnju, koje su namenjene isključivo zainteresovanim građanima. Broj sadnica je ograničen na 100 po jednom gradu ili opštini. Jedna osoba može da dobije najviše jednu sadnicu.

 

Svaka sadnica sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kog njen vlasnik može da se registruje i prati uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za ime vlasnika i datum sadnje.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Predložena lokacija za sadnju u Zrenjaninu, za građane koji nemaju gde da posade svoju sadnicu, jeste katastarska parcela broj 9539, odnosno drvored na putu koji iz ulice 6. maja vodi do izletišta “Motel”, u naselju Šumice.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM