Grad Vesti Zrenjanin

Počela sanacija havarije na atmosferskoj kanalizaciji kod nadvožnjaka

JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je danas započelo radove na sanaciji havarije na atmosferskoj kanalizaciji kod nadvožnjaka na Bagljašu. Time će se rešiti problem izlivanja vode na stazi pored nadvožnjaka, o čemu je portal zrenjaninski.com pisao nekoliko puta, a poslednji put prošle nedelje. U rešavanje problema aktivno se uključio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

Podsetimo, prilikom obilnijih padavina, a zbog određenih problema na atmosferskoj kanalizacionoj mreži, deo atmosferske vode se izlivao i zadržavao, kako na putnoj površini u Brigadira Ristića, desno od nadvožnjaka, tako i na pešačkoj stazi koja se nalazi pored samog nadvožnjaka, odnosno sa njegove leve strane iz pravca centra grada.

 

PROČITAJTE JOŠ: Započeta rekonstrukcija temelja Ruske crkve (Foto)

 

– U tim situacijama preduzeće je reagovalo na osnovu naloga inspekcijskih službi Grada Zrenjanina, za koji uslužno održava atmosfersku kanalizacionu mrežu, kao i na pozive građana i mesnih zajednica. Uz pomoć specijalizovanog vozila za odgušenje kanalizacione mreže naše preduzeće je u više navrata uklanjalo zadržanu vodu sa staze i putne površine – navodi Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Stručne službe preduzeća pripremile su rešenje kojim će se sanirati havarija na atmosferskoj kanalizacionoj mreži i sprečiti dalje izlivanje atmosferskih voda.

 

– Tokom prošle nedelje obavljene su neophodne pripreme. Danas su započeti i sami radovi na sanaciji havarije. Planirano je da oni budu završeni u naredna dva dana. Tokom radova biće zamenjen deo cevovoda atmosferske kanalizacione mreže u Brigadira Ristića. Biće obavljeno i prespajanje dela stare atmosferske mreže sa novoizgrađenom u neposrednoj blizini nadvožnjaka – objašnjava Gajin.

 

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ obavile su i čišćenje kompletne atmosferske kanalizacione mreže specijalizovanim vozilom, kao i čišćenje svih kanalizacionih pumpi na potezu oko samog nadvožnjaka.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM