Grad Vesti Zrenjanin

Plansko ispiranje vodovodne mreže obavljaće se noću

plansko ispiranje vodovodne mreže

Počev od ovog vikenda, plansko ispiranje vodovodne mreže obavljaće se noću, saopštilo je danas JKP “Vodovod i kanalizacija” iz Zrenjanina.

 

Na ovaj način će, u reonu gde se obavlja ispiranje, biti izbegnut mogući pad pritiska vode u mreži u prepodnevnim časovima, kada se, inače, ispirala mreža. Samim tim, navode u “Vodovodu”, građanima će konstantno biti na raspolaganju dovoljne količine vode u periodu visokih temperatura i pojačanih higijenskih mera u sprečavanju širenja koronavirusa.

 

– JKP „Vodovod i kanalizacija“ održava više od 1.200 kilometara vodovodne mreže u gradu i selima. Jedna od redovnih aktivnosti na održavanju je i plansko ispiranje vodovodne mreže. Ono se sprovodi u gradu i selima u kontinuitetu od proleća do kasne jeseni, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju. U gradu se godišnje, u proseku, kompletna vodovodna mreža ispere četiri – pet puta, a u selima dva – tri puta – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP “Vodovod i kanalizacija”.

 

PROČITAJTE JOŠ: Otvoreni bazen počinje sa radom u subotu, broj posetilaca biće ograničen

 

Planskim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode.

 

– Tokom ispiranja može doći do manjeg pada pritiska vode u mreži u reonu gde se obavlja ispiranje. Po završetku je moguća kratkotrajna pojava zamućenosti vode koja se javlja, kao i nakon puštanja vode u mrežu posle sanacije kvara, zbog promene pritiska vode u mreži i njenog kovitlanja – ističe Gajin.

 

Planska inspiranja sprovodila su se u prepodnevnim časovima, a od ovog vikenda obavljaće se noću posle 22 časa.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM