Grad Vesti Zrenjanin

Plansko ispiranje vodovodne mreže, može doći do pada pritiska

ispiranje vodovodne mreže

Već godinama unazad JKP „Vodovod i kanalizacija“, u periodu od marta do novembra, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju, sprovodi plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i selima. Ujedno se obavlja i ispiranje mreže po prijavi korisnika.

 

Redovnim ispiranjem vodovodne mreže održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode. Ispiranjem mreže nakon svake havarije, pak, izbacuju se mehaničke nečistoće iz vodovodnih cevi.

 

U momentima dok traje ispiranje mreže može doći do pada pritiska vode u mreži. Moguće je i da dođe do kraćeg zamućenja i poremećaja kvaliteta vode.

 

Ove godine ispiranje vodovodne mreže počelo je 11. marta. Paralelno se obavljaju planska i ispiranja po prijavi korisnika. Prve nedelje ispiranje mreže je sprovedeno u Dolji. Zatim je posao obavljen i na Karađorđevom trgu, u naselju Ruža Šulman, na Berberskom, na Putnikovu i u delu Gradnulice. Od petka, 22. marta, ispiranje mreže je počelo u Mužlji gde će biti nastavljeno i tokom ove nedelje.

 

Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 (00-24 sata) ili besplatne korisničke info linije  0800 /024-023 (radnim danima od 7.30 d0 15 časova). Prijava će biti uvrštena u plan ispiranja.

 

Prošle godine četiri puta isprana kompletna vodovodna mreža

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“ održava više od 1.000 kilometara vodovodne mreže u gradu i selima. U toku prošle godine četiri puta je isprana kompletna vodovodna mreža u gradu i dva do tri puta u svakom selu.

 

– U jednom periodu izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove, pa se za veliki broj njih ne zna tačna lokacija. Iz tog razloga pozivamo građane da ukoliko, u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama, uoče hidrante da o tome obaveste naše preduzeće, da bismo ih revitalizovali i stavili u funkciju. Na taj način se povećava mogućnost još kvalitetnijeg ispiranja mreže, jer će se povećati broj mesta sa kojih se obavlja ispiranje. Ovim se povećava i ukupna bezbednost jer se hidranti koriste i za gašenje požara – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz