Grad Vesti Zrenjanin

Planovi JKP „Pijace i parkinzi“ za iduću godinu, neko će im se obradovati

jkp pijace i parkinzi

JKP „Pijace i parkinzi“ planira da u naredne dve godine osavremeni parking Prevlaka i parking u ulici Miroslava Tirše, i to zamenom zastarelih i instaliranjem novih hardvera i softvera. Ovo se navodi u godišnjem planu rada, koji je usvojen na ovonedeljnoj sednici Skupštine grada. Za ovaj posao potrebno je šest miliona dinara.

 

Takođe, preduzeće planira i otvaranje dve nove zelene pijace, jedne u naselju Zeleno polje i jedne na Gradnulici. U planu je i proširenje postojeće pijace na Bagljašu.

 

Planirano je i da se poveća broj parking mesta na Novoj pijaci, kao i da se odrede parking mesta za prodavce i vlasnike lokala na pijaci. Možemo očekivati i da će biti uređen poseban deo parkinga za kamione i autobuse.

 

Takođe je planirano i postavljanje trajne podloge na delu nove pijace na kojem se roba prodaje iz vozila.

 

Da bi se konačno asfaltiralo parkiralište u ulici Vuka Karadžića potrebno je da se reše imovinsko pravni odnosi, odnosno da grad upiše tu parcelu u svoje vlasništvo.

 

Planirano je i asfaltiranje parkinga na pijaci u Jug Bogdanovoj.

 

Nove usluge JKP „Pijace i parkinzi“

 

Od novih usluga, JKP „Pijace i parkinzi“ planiraju postavljanje reklamnih panoa na zatvorenim parkinzima, na Prevlaci i u ulici Miroslava Tirše. Kvadratni metar za oglašavanje na ovim panoima bio bi 3.600 dinara.

 

Veće prihode JKP „Pijace i parkinzi“ planiraju da ostvare iz usluge parkiranja. Pogotovo što je, kako piše u planu, nedavno uspostavilo saradnju sa Policijskom upravom. To znači da će sada preduzeće imati kompletne podatke kako bi moglo da utuži one što ne plaćaju parking.

 

Manje prihoda u ovom preduzeću očekuju od zakupa lokala. Kako kažu, za lokale vlada manje interesovanje, a izdaju se na licitaciji, pa se izlicitiraju po nižim cenama nego što je preduzeće odredilo.

 

Ono što je važno za vozače, ne planira se povećanje cene usluge parkiranja. Cene i dalje ostaju 50, 40 i 30 dinara, u zavisnosti od zone u kojoj se parking nalazi.

 

I usluge pauka ostaju nepromenjene, 6.000, 7.200 i 10.800 dinara, u zavisnosti od težine vozila koje se podiže sa mesta koje nije predviđeno za parkiranje.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Baš me interesuje šia je koštalp 20 miliona kod proširenja pijace i šta će koštati 6 miliona za još nešto. Ej ljudi to jznači da su potrošili 260000 evra !!!!!!! ZAŠTA BRE ?

    • Hahahaha, pa kako za šta, zemljače moj, pa treba platiti onolike stranačke autobuse, pa razne istorijske uspehe…sve to puno košta, odnekud se pare moraju namaći, a ovakvi ‘projekti’ su kao stvoreni za to.

sinovoz