Grad Vesti Zrenjanin

Pet meseci nakon nesreće nastavljeni radovi u naselju Mala Amerika

radovi u naselju mala amerika
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Pet meseci nakon nesrećnog događaja, kada je poginuo jedan radnik JKP „Vodovod i kanalizacija“, nastavljeni su radovi na fekalnoj kanalizacionoj mreži u zrenjaninskom naselju „Mala Amerika“.

 

Podsetimo, radnik L. I. je poginuo 27. aprila, u ulici Stevice Jovanovića, kada se na njega obrušila zemlja dok se nalazio u kanalu. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je dva dana nakon nesreće saopštilo da je prilikom nadzora utvrđeno da poslodavac nije postavio podgradu na gradilištu. Time je, kako je navedeno u saopštenju, prekršio odredbe Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu i Pravilnika o zaštiti na radu pri izvođenju građevinskih radova.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ulica Radnoti Mikloša zatvorena pre dvadeset dana, a još ništa od radova

 

Inspektor rada je odmah usmenim rešenjem zabranio rad na gradilištu na kome se dogodila smrtna povreda na radu. U međuvremenu, inspekcija rada je podnela krivičnu prijavu protiv dva odgovorna lica na gradilištu, jer pri izvođenju radova nisu postupili po propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja.

 

Posle ovog tragičnog događaja stali su svi radovi na mestu pogibije radnika, ali su nastavljeni ove nedelje. Radovi se, inače, sprovode kako bi se unapredio sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda u naselju „Mala Amerika“.

 

– Radovi na kanalizacionoj mreži započeti su sredinom decembra 2019. godine. Prekinuti su nakon nesrećnog slučaja koji se dogodio na gradilištu. Sada su se stekli svi uslovi da radovi budu nastavljeni. Planirano je da oni, ukoliko ne dođe do neplaniranih situacija, budu završeni za 20 radnih dana – ističe rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina Siniša Gajin.

 

radovi u naselju mala amerika
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Dve ulice u naselju Mala Amerika biće zatvorene za saobraćaj

 

Radovi na fekalnoj kanalizaciji obuhvataju zamenu kanalizacionih cevi i izgradnju novih kanalizacionih šahtova u ulicama Stevice Jovanovića i Đorđa Stratimirovića. To se čini sa ciljem da se otkloni postojeća havarija na fekalnoj kanalizacionoj mreži, spreči sporadično izlivanje otpadnih voda i omogući njihovo nesmetano prikupljanje i odvođenje na teritoriji celog naselja „Mala Amerika“.

 

– Zbog potrebe izvođenja radova, a u skladu sa njihovom dinamikom, doći će do zatvaranja pomenutih ulica za saobraćaj. Trenutno je za saobraćaj zatvorena ulica Stevice Jovanovića, od ulaza u ulicu Rade Končara do ulice Đorđa Stratimirovića. Mesto izvođenja radova obeleženo je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom. Saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima – navodi Gajin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz