Grad YSLAJDER

OVU LOKACIJU PRATE KONTROVERZE, A NEMA BOLJEG MESTA ZA STANOVE

ZRENJANIN – Možda i najlepši kompleks placeva za izgradnju stambenih kuća u samom centru grada i dalje je u korovu.

plac-naftagas-zgrada

Ovaj deo grada već više od deceniju prate različite kontroverzne situacije, pa ni sada nije jasno hoće li se nekadašnje bašte i dvoršta pretvoriti u ulicu. Reč je o prostoru koji se nalazi iza Dečjeg dispanzera, odnosno iza „Naftagasove“ zgrade na magistrali.

– Nekadašnji delovi placeva, odnosno bašta, stanovnika ulice Karađorđev trg Grad je svojevremeno oduzeo zbog izgradnje kolektora koji je išao sredinom tog prostora. Neki vlasnici nisu bili saglasni, pa su tužili grad i taj se spor godinama vodio da bi stigao do Vrhovnog suda. Grad je imao ideju da na tom prostoru formira novu ulicu, ali što zbog spora, što zbog krize i ko zna još čega, ta ideja nikad nije realizovana – priča za portal zrenjaninski.com dobro obavešteni izvor iz Gradske uprave.

Ni izgradnja stambene zgrade „Naftagasa“ na magistrali nije protekla bez trzavica. U nekom kompenzacionom poslu, između nekadašnjeg „Naftagasa“ i GIK „Banat“, na ovom prostoru trebalo je da budu sagrađene dve stambene zgrade. „Naftagas“ je za to platio komunalije i izgradio putnu infrastrukturu. Druga zgrada nikad nije sagrađena, pa je zato „Naftagas“, takođe, pravdu potražio na sudu.

U međuvremenu je prošlo više od deset godina, i osim parkinga i sad već zapuštenog košarkaškog igrališta, na najekskluzivnijem prostoru u samom centru grada, nije niklo ništa. Gradski planovi, pak, dozvoljavaju stambenu izgradnju.

– Boljih placeva za stambenu izgradnju tvrdim da u ovom trenutku nema u gradu. Ljudi kupuju kuće za rušenje da bi se domogli iole atraktivnijeg placa a da ne bude na gradskim obodima. Prava je šteta da ovaj prostor služi kao leglo komaraca i glodara. Kakva sudbina čeka ovaj prostor, da li će grad vratiti starim vlasnicima njihove parcele ili krenuti u prodaju, ostaje da se vidi – zaključuje naš sagovornik.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.