Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Ovako sada izgleda Gradski stadion po završetku prve faze radova (Foto)

gradski stadion

Obilazeći Gradski stadion u Karađorđevom parku, koji je dobio najsavremenije reflektore, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je poručio da lokalna samouprava pomaže sportskim klubovima, ali da ujedno ulaže u novu sportsku infrastrukturu.

 

On je podsetio da je, u saradnji sa Pokrajinom, renoviran Gradski stadion, i da je završena prva, od planirane dve faze radova.

 

gradski stadion

 

Nova rasveta postavljena je prošle godine, u sklopu prve faze obimne rekonstrukcije tog sportskog objekta. Stadion je osvetljen najsavremenijim „Filipsovim“ reflektorima. Stubovi rasvete su visoki 49 metara, na svakom je projektovano 48 svetiljki, a u ovoj fazi postavljene su po 22.

 

U prvoj fazi izgrađeni su i tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije, za održavanje međunarodnih takmičenja.

 

Pročitajte još: Dug građana i privrede prema „Gradskoj toplani“ blizu 350 miliona dinara

 

– Stadion je izgrađen 1953. godine i sada po prvi put ima rasvetu za održavanje treninga i takmičenja u večernjim satima. Atletičari su u prilici da koriste modernu tartan stazu koju smo postavili – istakao je Janjić.

 

gradski stadion

 

U prvu fazu radova na rekonstrukciji stadiona uloženo je 200 miliona dinara. Naredna faza podrazumeva ulaganje od 290 miliona.

 

– Planiramo da uredimo i sam fudbalski teren, kao i kompletne tribine ukupnog kapaciteta 9.500 mesta. Sada sa sigurnošću možemo reći da će to biti prelep sportski objekat u našem gradu – rekao je Janjić.

 

gradski stadion

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM