Grad Vesti Zrenjanin

Ogromne količine otpada pored kontejnera, građani bacali i WC šolje!

ogromne količine otpada

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počela je u subotu, 16. marta, i trajaće do 16. aprila. Organizuje se u saradnji sa gradskim mesnim zajednicama i sa ciljem da se građani na adekvatan način oslobode kabastog otpada  koji treba da odlažu u kontejnere postavljene za tu namenu.

 

Međutim, radnici JKP “Čistoća i zelenilo” neretko na terenu zatiču velike količine kabastog otpada pored kontejnera. Sinoć su komunalci zatekli ogromne količine otpada pored kontejnera u Mesnoj zajednici “Zeleno polje”, odnosno na uglovima ulica Augusta Cesarca i Sremske, kao i Hercegovačke i Josifa Pančića.

 

Građani su na tim lokacijama bacali kompletan nameštaj, dušeke, ogromne količine šuta, grana, WC šolje i drugo. Do jutarnjih sati odneto je punih osam kamiona kabastog smeća. I dalje se sa ovih lokacija odnosi otpad koji je ostavljen pored namenskih kontejnera.

 

– Apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu pored kontejnera od pet kubnih metara, već u njih. Dolazi do stvaranja divljih deponija, narušavanja komunalne higijene i samog izgleda našeg grada. Građani koji imaju veće količine kabastog otpada mogu ga sa auto prikolicom odneti i besplatno odložiti na gradsku deponiju. Samo zajednički možemo doprineti da naš grad bude čist, uredan i sređen – poručuje Danijela Tančić, portparolka JKP “Čistoća i zelenilo”.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM