Grad Vesti Zrenjanin

Odobreno 250 miliona dinara za nastavak sanacije Gradskog stadiona

rekonstrukcija gradskog stadiona
Foto: volimzrenjanin.com

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odobrila je 250 miliona dinara Gradu Zrenjaninu za realizaciju druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta na teritoriji Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja je opredelila ukupno 497 miliona dinara. Od toga je više od polovine namenjeno nastavku rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

 

Kako je najavljeno, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović će sutra u Novom Sadu uručiti ugovore predstavnicima lokalnih samouprava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta na teritoriji AP Vojvodine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako da vam računi za struju budu manji i da vi budete zadovoljniji

 

Podsetimo, druga faza rekonstrukcije Gradskog stadiona planirana je za 2020. godinu. Međutim, zbog krize izazvane pandemijom virusa korona, Pokrajinska vlada je krajem aprila prošle godine usvojila rebalans budžeta, koji je bio za 4,2 milijarde dinara manji u odnosu na planirani. Mirović je tada kazao da se zbog ovoga privremeno odustaje od četiri planirana projekta. Jedan od njih je i rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu. Sada su se, međutim, stvorili uslovi za nastavak radova.

 

rekonstrukcija gradskog stadiona
Foto: volimzrenjanin.com

 

Vrednost dosadašnje investicije oko 190 miliona dinara

 

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, zahvaljujući kojem je ovaj stadion, u koji decenijama nije ulagano, dobio novu atletsku stazu i osvetljenje. Staza je u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga. U prvoj fazi rekonstrukcije izgrađeni su i reflektorski stubovi. Međutim, postavljeno osvetljenje je samo za prvu fazu rekonstrukcije, što je oko polovine svetiljki od ukupno predviđenih.

 

Vrednost dosadašnje investicije je oko 190 miliona dinara. Od toga, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara. Oko 70 miliona dinara je obezbeđeno iz budžeta Grada Zrenjanina.

 

„U drugoj fazi će se raditi kompletna sanacija i rekonstrukcija celog stadiona. Obezbediće se i sva potrebna oprema za održavanje takmičenja. Novoprojektovano rešenje treba da zadovolji sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije i atletskih takmičenja evropskog ranga“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Između ostalog, planira se i sanacija betonske ograde oko stadiona, kao i betonskih tribina, kako otkrivenih tako i natkrivenih. U planu je i rekonstrukcija glavnih tribina čime bi se obezbedio direktan ulaz na teren iz svlačionica koje se nalaze ispod tribina. Druga faza radova obuhvata i postavljanje drenažnog sistema i zamenu trave na glavnom terenu, nabavku semafora i postavljanje video nadzora celog stadiona. Gradski stadion bi trebalo da dobije i kompletno ozvučenje.

 

Više fotografija Gradskog stadiona možete pogledati na sajtu volimzrenjanin.com

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • “Odobreno 250 miliona dinara za nastavak sanacije Gradskog stadiona”
  LEPO, ….SAMO, ZA KOGA!!!???
  KOME…, PORED TOLIKO DRUGIH, GORUĆIG PROBLEMA, grada i sela, Grada ZRENJANINA!!!???
  A, TOLIKO GLADNIH “NA KONTEJNERIMA” I DR…
  SELA SE PRAZNE, A, VI SVE gradu Zrenjaninu! 15tak %, ZA 10 GODINA!!!
  A, NAJBOLJI LAKOATLETIČARI, IZ NAJSIROMAŠNIJIH KRAJEVA, NOVI PAZAR I AFRIKA-KENIJA!
  HALO!
  U PAMET SE RUKOVODIOCI!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM