Grad Vesti Zrenjanin

Od prodaje deset parcela grad zaradio 25,2 miliona dinara

gradsko veće zrenjanin

Članovi Gradskog veća u Zrenjaninu su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, usvojili deset rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. Od prodaje ovih parcela grad će prihodovati ukupno 25,2 miliona dinara. Parcele koje su prodate nalaze se u katastarskim opštinama Zrenjanin, Melenci i Klek.

 

Violeta Kučanda Bogasenieva iz Odeljenja za imovinsko – pravne poslove i upravljanje imovinom rekla je da su, na osnovu poslednjeg objavljenog oglasa, predložena rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta na ukupnoj površini od 34.888 kvadratnih metara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Za razliku od nekih drugih spomenika kulture, kuća Todora Manojlovića sija punim sjajem

 

– Tri parcele namenjene su za izgradnju poslovnih i drugih sadržaja, kao i objekata višeporodičnog stanovanja. Preostale parcele su opredeljene za individualnu stambenu izgradnju – rekla je Kučanda Bogasnieva.

 

Među kupcima i „Linglong“

 

Među kupcima su, između ostalih, i kineska kompanija „Linglong International Europe“, Srpska pravoslavna eparhija Banatska iz Vršca, zrenjaninsko preduzeće „BMT Lux Invest“, kao i nekoliko fizičkih lica.

 

Kompanija „Linglong International Europe“ kupila je parcelu površine 27.768 kvadratnih metara, u katastarskoj opštini Ečka. Reč je o zemljištu u građevinskom području, čija je kupoprodajna cena bila 503 dinara po kvadratu. To znači da će se u gradsku kasu, od prodaje ovog zemljišta, sliti ukupno 13.967.304 dinara. Kako je objašnjeno, ova parcela je predviđena za izgradnju oko 300 stanova.

 

– Ovi stanovi su namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji. Za grad Zrenjanin to je dobar pokazatelj da, pored dovođenja najvećih investitora, imamo i značajan rast stanogradnje – ocenio je gradonačelnik Simo Salapura.

 

Srpska pravoslavna eparhija Banatska iz Vršca je kupila parcelu površine 2.540 metara kvadratnih, u katastarskoj opštini Melenci, za 848.360 dinara. Cena jednog kvadrata iznosila je 334 dinara.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Preduzeće „BMT Lux Invest“ doo iz Zrenjanina kupilo je dve parcele u gradu, površina 312 i 398 kvadrata, za koje treba da plati ukupno 2.259.474 dinara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kako lako prodajete ono sto nije samo vase,koga ste pitali ko vam je odobrio,zna se da los domacin zna samo da prodaje ono sto su generacije sticale,a vas ce stici kazna ,kad tad!!!