Grad Vesti Zrenjanin

Obustavljen prethodni stečajni postupak nad preduzećem “Fabrika vode”

fabrika vode

Prethodni stečajni postupak nad preduzećem „Fabrika vode“ iz Zrenjanina je obustavljen, a sve mere koje je zrenjaninski Privredni sud do sada doneo su ukinute.

 

Erste banka, koja je prvo podnela zahtev za pokretanje stečaja, u međuvremenu ga je povukla, konstatovano je rešenjem Privrednog suda.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kada je i kako Zrenjanin dobio Trg dr Zorana Đinđića

 

Prethodni stečajni postupak je trajao od 14. septembra. Za manje od mesec dana privremeni stečajni upravnik Slobodan Sudarov iz Kikinde je nagrađen iznosom od 1.151.626 dinara.

 

Sve troškove koji su nastali u ovom predmetu snosiće predlagač, odnosno Erste banka.

 

U izveštaju kojim je dokumentovao sve ono što je radio za vreme od otvaranja do zatvaranja prethodnog stečajnog postupka, Sudarov je naveo da je bio angažovan na utvrđivanju i regulisanju statusa desetoro zaposlenih koji, iako je račun fabrike bio u blokadi od juna, na iznos od nešto više od 33 miliona dinara, nisu dobili otkaz.

 

Nisu dobili otkaz, ali ni platu niti su im plaćani doprinosi i zdravstveno osiguranje.

 

To je bio najveći problem dvojici radnika povređenih u prošlogodišnjoj eksploziji, koji nisu mogli da se leče u državnim ustanovama.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Sudarov se, kako piše u troškovniku, angažovao i u testiranju opreme i njenom konzerviranju, kao i oko obezbeđivanja samog objekta, koji je imao i posetioce noću, potencijalne kupce fabrike.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • “Како зарадити 10к€ месечно!” или “Кад банкари часте!” требало би да стоји у наслову. Банке обично не раде на своју штету. Шта су разлози и последице?

    Регионални водовод у јавном власништву би требало да буде пројектни задатак оних који воде друштво. Држани водопривредни институт “Јарослав Черни” је урадио анализу и предлоге.

sinovoz
FAM