Grad Vesti Zrenjanin

Obezbeđena sredstva za tehničku zaštitu fasade zgrade EGŠ „Nikola Tesla“

egš nikola tesla
Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin

Pokrajinska vlada utvrdila je danas predlog rebalansa budžeta AP Vojvodine za ovu godinu, koji se planira na nivou od 116,7 milijardi dinara. To znači da je povećan za 8,1 milijardu dinara u odnosu na aktuelni.

 

– Očekujem da Skupština Vojvodine do kraja juna usvoji ovaj predlog. Time će se stvoriti uslovi za značajan novi zamajac u investicionom ciklusu za brojne projekte na teritoriji cele Vojvodine – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na oko 160 lokacija u gradu biće postavljen video-nadzor

 

Mirović je naglasio da je predloženim rebalansom budžeta planirano da se u obrazovanje, odnosno modernizaciju školskih ustanova, usmeri 1,7 milijardi dinara. Između ostalog, biće finansirana rekonstrukcija i adaptacija OŠ „Branko Radičević“ u Aleksandrovu, u opštini Nova Crnja.

 

Takođe, obezbeđena su i sredstva za tehničku zaštitu fasade zgrade Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se lokal u naselju Lesnina: Odlično mesto za vaš biznis (Foto)

 

– Predstoje nam investicije i u drugim oblastima. U sistemu socijalne zaštite, između ostalog, pokrenućemo proceduru za opremanje Doma za odrasla i stara lica u Novom Bečeju – naglasio je Mirović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak