Grad Vesti Zrenjanin

Obavljen celokupan tretman sistematske deratizacije na teritoriji grada

sistematska deratizacija

Novosadska „Ciklonizacija“ je od oktobra do decembra prošle godine sprovela celokupan tretman sistematske deratizacije na teritoriji grada Zrenjanina.

 

Postupak deratizacije rađen je na svim mestima koja su pogodna za razvoj populacije glodara.

 

Uz pomoć sredstva za suzbijanje glodara, mamka B, obavljena je sistematska deratizacija 34.473 domaćinstva. U svakoj mesnoj zajednici ostavljeno je po 20 kilograma mamka koji su mogli da preuzmu oni građani koji u trenutku akcije nisu bili kod kuće.

 

Pročitajte još: Analize vode iz gradskog vodovoda od prošle godine dostupne javnosti

 

„U dogovoru sa stanarima i upravnicima zgrada, mamak B je postavljan u podrumske i tavanske prostorije“, navodi se u izveštaju koji je podnela „Ciklonizacija“.

 

U decembru je „Ciklonizacija“ uradila deratizaciju na 15 hektara deponija, kako u gradu tako i u selima.

 

U periodu od 4. do 10. decembra, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Vodovod i kanalizacija“, urađena je deratizacija fekalne kanalizacije. U skladu sa ugovorom, tretirano je 1.000 šahtova, a utrošeno je 89,5 kilograma parafinskog mamka.

 

Deratizacija je rađena i na 24 hektara grobalja, u 20 objekata koji pripadaju pijacama i u 24 verska objekta. Na bezbedan način urađena je i deratizacija 27 objekata škola i predškolskih ustanova.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM