Grad Vesti Zrenjanin

Novi parking prostori u gradu, planira se izgradnja i spratne garaže

parking
Foto: Pexels

Grad Zrenjanin kupiće zemljište u neposrednoj blizini Policijske uprave Zrenjanin i na još nekoliko lokacija. To je odlučeno na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina.

 

– Cilj je da se na novim lokacijama izgrade parking prostori. Pre svega, tu je lokacija u ulici Dr Zorana Kamenkovića, gde se nalaze ruševni objekti nekadašnje firme „Pro-bekom“. Tu grad planira gradnju parking prostora, i to spratne garaže. Time bi znatno rasteretili saobraćaj u toj ulici i obezbedili više parking mesta u samoj centralnoj gradskoj zoni. I zemljište koje Grad kupuje na izletištu „Peskara“ biće namenjeno za parking prostor, kako bi građani komfornije dolazili i smeštali se na ovom popularnom kupalištu – kaže za portal zrenjaninski.com Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

 

Pročitajte još: Novi asfalt će dobiti i Potiska ulica u naselju „Bolnica – Berbersko“

 

On napominje i da će neizgrađeno zemljište u okolini Gradskog bazena biti iskorišćeno kao parkovska površina, i za sport i rekreaciju.

 

– Stvorene su i mogućnosti da se realizuje plan o gradnji prečistača otpadnih voda. Na osnovu naših aktivnosti i odluka Pokrajinske vlade, parcele na kojima se planira gradnja prečistača sada su u vlasništvu Grada Zrenjanina. Time se omogućava realizacija javno-privatnog partnerstva za gradnju prečistača otpadnih voda – napominje Santovac.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM