Grad Vesti Zrenjanin

Nova vodovodna mreža u sedam ulica u gradskom naselju Šumica

nova vodovodna mreža u naselju šumica
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

U okviru rekonstrukcije vodovodne mreže u delu zrenjaninskog naselja Šumica biće izgrađeno oko 3,5 kilometara nove vodovodne mreže u sedam ulica, objavilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina. Kako je najavljeno, nova vodovodna mreža biće izgrađena u Prizrenskoj, od Prvomajske do Topličine, u Topličinoj, od „Gomeksa“ do 6. maja, u 6. maja, od Topličine do Strelišne, zatim u Lozničkoj, od Topličine do Šabačke, kao i u Šabačkoj, Valjevskoj i Strelišnoj ulici, od Prizrenske do 6. maja.

 

Zamena postojeće vodovodne mreže novom počela je prošle nedelje u Prizrenskoj ulici. Planirano je da radovi u ovoj ulici traju 30 radnih dana.

 

PROČITAJTE JOŠ: Godinama niko nije zainteresovan za nekadašnje vojno strelište (Foto)

 

„Osim 3,5 kilometara nove vodovodne mreže od polietilenskih cevi, u naselju Šumica će biti zamenjeno i oko pet kilometara vodovodnih priključaka, koji vode od glavnog uličnog voda do šahtova korisnika, za nešto više od 300 objekata. Takođe, biće ugrađeni sekcioni zatvarači na krakovima mreže. To će omogućiti da u budućnosti prilikom intervencija ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onog dela u neposrednoj blizini kvara. Biće ugrađeno i više od 20 podzemnih hidranata za efikasnije ispiranje vodovodne mreže i za gašenje mogućih požara“, saopštilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

nova vodovodna mreža u naselju šumica
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Biće unapređen sistem vodosnabdevanja

 

U ovom preduzeću navode da će se zamenom cevi, koje su stare više od pedeset godina, značajno unaprediti sistem vodosnabdevanja. Eliminisaće se gubici vode u mreži i mogućnost degradacije vode tokom prolaska kroz nju. Obezbediće se i dovoljne količine vode stabilnog pritiska u mreži.

 

Ovim radovima se nastavlja prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu. Pored naselja Ruža Šulman, gde je izgrađeno 2,5 kilometara nove vodovodne mreže, prva faza obuhvata i zamenu vodovodne mreže u još četiri gradska naselja – Šumica, Karađorđev trg, Centar i Mala Amerika, u ukupnoj dužini od 19 kilometara.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Sredstva za radove u Šumici i preostala tri naselja, kao i za izgradnju 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži za daljinsko merenje protoka i detekciju gubitaka u mreži, u iznosu od 425 miliona dinara, obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.