Grad Vesti Zrenjanin

“Noć istraživača“ po deveti put u Zrenjaninu, u petak 27. septembra

noć muzeja

„Noć istraživača“ biće održana u petak 27. septembra u Kulturnom centru, od 16 časova, saopštili su danas organizatori manifestacije na konferenciji za novinare.

 

-Program „Noć istraživača“, koji u našem gradu ogranizujemo po deveti put, počinje u petak u 16 časova a završava se u 22 sata. Osnovna ideja ove manifestacije je popularizacija nauke i što veće uključivanje mladih. Želimo da približimo nauku, tehniku i tehnologiju mladima – naglasio je, u najavi ovog događaja, dr Miodrag Kovačević, profesor na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, koja je suorganizator „Noći istraživača“, sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu.

 

U okviru ove manifestacije planirane su 49 radionice, osam predavanja iz matematike, fizike, primenjenih nauka.

 

-Centralna tema ovogodišnje „Noći istraživača“ su globalne konekcije svih vrsta, između ljudi, između mašina, ljudi i mašina. Planirana su i dva performansa koje će izvesti Jaserštajn, možda najveća jutjuberska zvezda Srbije i Haos animatori – najavio je dr Kovačević.

 

Ove godine u „Noć istraživača“ uključila su se i dva zrenjaninska preduzeća, „Drekslmajer“ i „Šinvoz“, sa onim delom za koji su procenili da bi mogao biti zanimljiv posetiocima a ima veze sa naukom i tehnikom.

 

Grad Zrenjanin pružio je podršku ovogodišnjoj manifestaciji a pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić iskoristio je priliku da pozove građane na ovaj događaj.

 

-Ovo je prilika da vidimo šta smo radili ili šta je novo u odnosu na prošlu godinu. Pozvao bih građane da dođu u Kulturni centar i vide šta mladi znaju i šta rade, uvek bude zanimljivih događaja ili predavanja – poručio je Radišić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM