Grad Vesti Zrenjanin

Narednih dana semafori na mestu saobraćajne nezgode u režimu “mrak”

sudar dva automobila

Semaforski stub na uglu ulica Bulevar Milutina Milankovića i Dr Zorana Kamenkovića potpuno je uništen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče, oko 14 časova.

 

– Kao nadzorni organ, ispred Javnog preduzeća za urbanizam, izašao sam na mesto nezgode, zajedno sa ugovorenim izvođačem radova, preduzećem “Elcom” iz Beograda. Konstatovali smo da uređaj u narednom periodu mora biti stavljen u režim rada “mrak”. Izvođač radova je dobio nalog da obezbedi mesto nezgode – kaže za portal zrenjaninski.com Siniša Berar iz Javnog preduzeća za urbanizam.

 

PROČITAJTE JOŠ: I Grad Zrenjanin razmišlja o davanju subvencija za kupovinu bicikala

 

Narednih dana ispitaće se šteta i uraditi analiza stanja, sa dinamikom predstojećih radova na saniranju štete.

 

– Menjaćemo i druge dotrajale elemente na raskrsnici, koji eventualno mogu uticati na buduću bezbednost saobraćaja. To znači da će stare led lanterne biti zamenjene novim, a biće zamenjeni i stubovi – ističe Berar.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Iz Javnog preduzeća za urbanizam apeluju na vozače da prilagode vožnju novim okolnostima i poštuju vertikalnu signalizaciju. Takođe, iz ovog preduzeća apeluju na vozače da posebnu pažnju obrate na bezbednost pešaka.

 

Planirani radovi trebalo bi da traju od 15 do 20 dana.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM