Grad Vesti Zrenjanin

Naredne nedelje počinje prolećna akcija iznošenja kabastog otpada

raspored kontejnera

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počinje u ponedeljak, 22. marta, i trajaće do 22. aprila, najavilo je danas JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina.

 

Ova akcija organizuje se u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama.

 

– Primarni cilj akcije je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spadaju stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i drugo. Sekundarni cilj je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima – objašnjava portparolka JKP “Čistoća i zelenilo” Danijela Tančić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Priprema se teren za gradnju novog objekta u centru grada? (Foto)

 

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada se sprovodi tako što će u svakoj mesnoj zajednici, po dva dana, biti postavljeni kontejneri zapremine pet kubnih metara. Oni će se prazniti svakodnevno.

 

Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner pomenute zapremine. Ta usluga se plaća po važećem cenovniku preduzeća.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Koristimo ovu priliku da apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih. Kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad. Zato on ostaje pored kontejnera, što dovodi do stvaranja mini divljih deponija. Samim tim se narušava i izgled našeg grada – ističe Tančić.

 

Portal zrenjaninski.com će raspored kontejnera za kabasti otpad redovno objavljivati u sklopu servisnih informacija.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A šta je sa na nama iz sela, kojima takođe JKP odnosi smeće , čije iznošenje takođe plaćamo!?Da li mi svoj kabasti otpad da pojedemo ili da i mi počnemo da pravimo divlje deponije!?

sinovoz
FAM