Grad

NAPREDUJE IZGRADNJA POSTROJENJA ZA PRERADU VODE

ZRENJANIN – Izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitke vode odvija se u skladu sa predviđenom dinamikom i dosadašnje česte promene vremenskih prilika nisu uticale na realizaciju postavljenih ciljeva, saopštilo je danas JKP „Vodovod i kanalizacija“.

postrojenje-za-vodu

Po završetku betoniranja pregradnih i spoljnih zidova bazena za prijem sirove vode, izbetonirane su i sve tri pasarele iznad vodenog dela bazena i sada se obavljaju pripremni radovi za betoniranje nadvišenja i krovnog dela ovog bazena.

– Tokom vikenda je na podložnom betonu temeljne ploče budućeg objekta za smeštaj opreme za jonsku izmenu prvo ugrađena armatura, a potom i izlivena temeljna ploča objekta. U sklopu bazena pitke vode urađeni su krilni armirano – betonski zidovi koji treba da prime jedan deo pritiska zemlje kojom će biti pokriven bazen pitke vode sa strane i po vrhu, da bi se bazen i voda u bazenu zaštitili od temperaturnih promena – ističe Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Pored bazena počela je izgradnja objekta za mašinsko odeljenje, odnosno za pumpe za sva hidraulična kretanja vode unutar samog postrojenja i njeno potiskivanje iz bazena u gradsku mrežu.

Podsećamo, svi zainteresovani mogu uživo pratiti izvođenje radova na postrojenju za prečišćavanje pitke vode preko dve kamere koje su postavljene na gradilištu, a čiji se video strimovi nalaze na sajtu grada Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz