Grad

NAPREDUJE IZGRADNJA POSTROJENJA ZA PRERADU VODE

ZRENJANIN – Izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitke vode odvija se u skladu sa predviđenom dinamikom i dosadašnje česte promene vremenskih prilika nisu uticale na realizaciju postavljenih ciljeva, saopštilo je danas JKP “Vodovod i kanalizacija”.

postrojenje-za-vodu

Po završetku betoniranja pregradnih i spoljnih zidova bazena za prijem sirove vode, izbetonirane su i sve tri pasarele iznad vodenog dela bazena i sada se obavljaju pripremni radovi za betoniranje nadvišenja i krovnog dela ovog bazena.

– Tokom vikenda je na podložnom betonu temeljne ploče budućeg objekta za smeštaj opreme za jonsku izmenu prvo ugrađena armatura, a potom i izlivena temeljna ploča objekta. U sklopu bazena pitke vode urađeni su krilni armirano – betonski zidovi koji treba da prime jedan deo pritiska zemlje kojom će biti pokriven bazen pitke vode sa strane i po vrhu, da bi se bazen i voda u bazenu zaštitili od temperaturnih promena – ističe Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Pored bazena počela je izgradnja objekta za mašinsko odeljenje, odnosno za pumpe za sva hidraulična kretanja vode unutar samog postrojenja i njeno potiskivanje iz bazena u gradsku mrežu.

Podsećamo, svi zainteresovani mogu uživo pratiti izvođenje radova na postrojenju za prečišćavanje pitke vode preko dve kamere koje su postavljene na gradilištu, a čiji se video strimovi nalaze na sajtu grada Zrenjanina.

Podeli članak
sinovoz
FAM