Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Na više lokacija u gradu i selima crpljena voda iz ugroženih objekata

gradski štab za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu je saopštio da je nakon obilnih atmosferskih padavina u prethodnih nekoliko dana stanje u gradu i selima normalno.

 

„Dežurne ekipe su bile u pripravnosti i delovale su na terenu na lokacijama na kojima je došlo do problema u funkcionisanju sistema za odvođenje atmosferskih padavina usled velike količine vodenog taloga. Na više lokacija u gradu i selima crpljena je voda iz ugroženih objekata“, navodi se u saopštenju štaba.

 

U štabu ističu da na teritoriji grada, na spoljašnjim vodama, nema proglašene vanredne odbrane od poplava. U narednih nekoliko dana doći će do blagog porasta vodostaja na banatskim vodotokovima. Ali, po izveštaju sa terena i prognozi ne očekuje se dostizanje nivoa vanredne odbrane od poplava.

 

Pročitajte još: ODBRANJENO SELO: Reka Tisa pravila probleme meštanima Belog Blata

 

Prema oceni štaba, na unutrašnjim vodama situacija je ozbiljnija, ali je pod kontrolom. Redovna odbrana od poplava unutrašnjih voda je na snazi u Knićaninu, Čenti, Lukinom Selu, Mužlji, Aradcu, a vanredna odbrana u Belom Blatu. Pumpe neprekidno rade, ispravne su i u punoj funkciji. Očekuje se izlazak iz stanja redovne i vanredne odbrane.

 

U izveštaju štaba konstatuje se da je elektroenergetski sistem stabilan.

 

Pročitajte još: Od sinoć obustavljen saobraćaj na putu zbog izlivanja reke

 

„Sve neispravnosti su otklonjene i kompletan sistem za odvođenje atmosferskih voda je u funkciji, odnosno sve službe sa teritorije grada su u pripravnosti i spremne su da reaguju u slučaju novih padavina“, poručuju iz Gradskog štaba za vanredne situacije, kojim je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

Upućen je i apel građanima da očiste kanale za odvodnjavanje ispred svojih kuća.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM