Grad Vesti Zrenjanin

Na javnom uvidu planovi detaljne regulacije za dve radne zone

radne zone
Foto: Aleksandar Blanuša

Na javnom uvidu do 1. aprila nalazi se planovi detaljne regulacije za dve radne zone u Zrenjaninu – Jugoistok 2 B i Jugoistok 2 D.

 

Radna zona Jugoistok 2 B zauzima površinu od 87,72 hektara. Na 16 hektara nalaze se izgrađeni objekti, odnosno zgrade farme goveda i stambene jedinice za zaposlene na toj nekadašnjoj farmi. Te objekte sada koristi kompanija “Matijević” za smeštaj poljoprivredne mehanizacije. Takođe, na ovom prostoru nalazi se jedan bušeni bunar i dve septičke jame.

 

Najveći deo prostora je neizgrađen, a lokacija mu je odlična. U blizini su Aerodrom “Ečka”, put Zrenjanin – Beograd, budući Robno transportni centar, reka Begej i planirana obilaznica.

 

Radna zona Jugoistok 2 B je podeljena u šest blokova, s tim što su prva četiri bloka neizgrađena. U ovim blokovima mogu se graditi svi sadržaji industrije, skladišta raznorodnih delatnosti, radionice, poslovni objekti, magacini… Ova lokacija pogodna je za servise i usluge, proizvodno zanatstvo, trgovinu na veliko, izložbeno – prodajne salone, kotlarnice za proizvodnju vodene pare, kao i za prateće sadržaje: ugostiteljsku delatnost, sport i rekreaciju i drugo.

 

Radna zona Jugoistok 2 D zauzima površinu od 242,45 hektara. Podeljena je u osam blokova površine 219,80 hektara. Ostalo je prostor za javne namene, a u pitanju je planirani opštinski put Zrenjanin – Lukićevo – Botoš.

 

Uloga ovog prostora, koji je neizgrađen, u razvoju radnih zona je velika. Ciljevi donošenja ovog plana detaljne regulacije su, između ostalog, stvaranje mogućnosti za dolazak domaćih i stranih investitora, racionalnije korišćenje građevinskog zemljišta i infrastrukture, integracija industrije i transporta… Na ovom prostoru funkcionisala bi Slobodna podzona, sve u skladu sa Zakonom o slobodnim zonama.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM