Grad Vesti Zrenjanin

Montaža Železničkog mosta preko Begeja odvija se prema planu (Video)

montaža novog železničkog mosta
Foto: Infrastruktura železnice Srbije

Radovi na montaži novog Železničkog mosta preko Begeja, u Zrenjaninu, odvijaju se prema utvrđenoj dinamici, saopštilo je preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“.

 

U toku je montaža konstrukcije mosta. Donji deo je već montiran na samom mostu, a započelo je i postavljanje gornjih elemenata.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na Bagljašu planirana izgradnja novih objekata, i BIG širi tržni centar

 

„Pored ovih radova na samoj konstrukciji, izvode se i radovi na uređenju prilaza mostu. Trenutno traje izgradnja stepeništa koja vode prema mostu. Do sada su završeni radovi na tri stepeništa, a preostalo je da se uradi još jedno. Nakon toga uslediće radovi na postavljanju pešačkih staza sa obe strane pruge na mostu, kao i ukrasnog osvetljenja“, navode u „Infrastrukturi železnice Srbije“.

 

Radovi na montaži novog mosta trajaće do 19. aprila, dodaju u ovom preduzeću.

 

Posle osam i po decenija, most na Begeju završio demontiran

 

Novi most, koji povezuje naselja Berbersko i Ruža Šulman, biće izrađen od demontiranih elemenata montažno – demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi Žeželjev most.

 

„Infrastruktura železnice Srbije“ je najavila da će biti postavljene dve pešačke staze preko mosta, umesto jedne, kao što je bilo do sada. Staze će biti propisno obeležene i širine da može da se bezbedno odvija pešački saobraćaj.

 

Iz ovog preduzeća su saopštili da će, radi povećanja bezbednosti, biti uređeni prilazi i pešačke staze, kao i novo osvetljenje na mostu. Time će ceo ovaj prostor dobiti novi i lepši izgled.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Železnički saobraćaj na ovoj lokaciji preko Begeja odvija se još od 1889. Posle osam i po decenija saobraćaja, most na Begeju je završio demontiran na obali reke.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz